Motor

Andrea Dovizioso i les Ducati marquen el territori en el primer dia d'entrenaments al GP de la República Txeca

Joan Mir, en Moto2, ha estat l'únic líder de les tres categories que ha tornat de les vacances d'estiu amb autoritat

Actualitzat

Joan Mir ha estat l'únic líder de les diferents categories del campionat del món de motociclisme que ha començat manant amb una certa autoritat en la primera jornada d'entrenaments per al Gran Premi de la República Txeca que aquest cap de setmana es disputa al circuit de Brno.

Amb la tristesa per la mort d'Ángel Nieto cobrint l'immens terreny que ocupen tots els equips del mundial de motociclisme, la primera jornada s'ha desenvolupat en unes condicions adverses durant gairebé tot el dia, atès que la meteorologia només ha millorat a partir dels segons entrenaments lliures de MotoGP i, posteriorment, els de Moto2.

Mir i Aaron Canet han estat al capdavant de la taula de temps al final de la primera jornada de Moto3, amb Adam Norrodin, tercer.

En MotoGP, Andrea Dovizioso s'ha erigit en el protagonista del seriós avís que, a la tornada de les vacances, ha donat Ducati, amb quatre de les seves motos entre les sis primeres posicions.

Hi ha hagut molts canvis al capdavant de la classificació, però en els últims minuts s'han començat a perfilar els autèntics protagonistes i entre ells ha aparegut Jorge Lorenzo, l'únic que ha estrenat el nou carenat amb uns apèndixs espectaculars tancats en forma d'ales. Amb tot, no li ha servit per a res, ja que ha acabat quinzè.

Dovizioso ha estat el líder de la categoria i després d'ell Danilo Petrucci, Héctor Barberá -que ha arribat a ser primer de la classificació- i Scott Redding han fet la impressió de consolidar-se.

En els minuts finals han arribat dos pilots d'escuderies satèl·lit, tots dos de la francesa Tech3, Jonas Folger i Johann Zarco, per a barrejar-se amb els de Ducati, que copaven les primeres posicions.

Així, amb Dovizioso com a líder, en la segona plaça s'ha col·locat Jonas Folger, a gairebé quatre dècimes de l'italià, però amb 21 mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre Petrucci; en la quarta posició ha acabat Zarco, al davant de Barberà i Redding.

El primer entre la resta dels favorits habituals ha estat Dani Pedrosa, que ha col·locat l'Honda en la setena plaça i que, com Lorenzo, també ha provat un nou carenat amb una ala dins d'una tira de fibra de carboni cargolada al carenat.

El líder del mundial, Marc Márquez, que n'ha provat un de diferent, s'ha hagut de conformar amb la desena posició, al darrere d'Aleix Espargaró, però al davant de dos dels seus rivals més directes en la lluita pel títol: Maverick Viñales, onzè, i Valentino Rossi, catorzè. Márquez ha tingut algun ensurt per la poca d'adherència dels pneumàtics i ha sabut evitar algunes caigudes a cop de talent.

Lorenzo s'ha hagut de conformar amb la quinzena posició, mentre que Pol Espargaró ha estat 13è; Àlex Rins, 18è, i Tito Rabat, 21è.

Mattia Pasini ha superat Francesco Bagnaia en l'última volta dels entrenaments de Moto2 per ser primer, amb Xavier Vierge en la tercera posició.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut