Andorra construeix un mur de formigó a la paret de l'esllavissada

Aquest dilluns han començat les obres i es permet el pas d'autobusos i camions per la carretera afectada

RedaccióActualitzat

Després de l'esllavissada d'aquest dissabte, Andorra treballa intensament per poder tornar a la normalitat. La caiguda de roques i terra va tallar durant 6 hores la carretera principal que enllaça el país amb Catalunya per la Seu d'Urgell. 

Aquest dilluns el Consell de Ministres ha aprovat i ja han començat les obres d'un mur per contenir la muntanya, que es preveu que estigui acabat el 15 d'agost. S'ha començat a construir un mur de formigó amb fustes a la paret de l'esllavissada per evitar més possibles danys. S'espera que el mur estigui llest pel pont del 15 d'agost i permeti que l'activitat turística es desplaci sense problemes.

 

 

Pas provisional i controlat per a autobusos i camions

A l'espera del mur, el govern andorrà preveu agilitzar al màxim les seves actuacions per restablir completament la circulació. Des del mateix dissabte al migdia ja hi poden circular vehicles lleugers i aquest dilluns ja hi poden passar camions i autocars ja poden passar pel tram de carretera afectat. Això sí, el govern andorrà només permet el pas sense més passatgers que els xòfers i amb custòdia policial.

Els passatgers han de fer a peu el tram alternatiu habilitat al Centre Comercial "Punt de Trobada", per on també es dona pas alternatiu als vehicles, un fet que està generant cues i retencions. 

 

 

Diversos departaments del govern i geòlegs externs estan analitzant les causes del despreniment de la muntanya per dissenyar les actuacions necessàries per assegurar la zona, ja que encara hi ha risc d'esllavissades. 

L'esllavissada sobretot va causar danys al centre comercial Punt de Trobada. La façana principal va rebre l'impacte de diverses pedres, que també van afectar la planta baixa de l'hipermercat.  

 

 

Algunes estructures interiors i part del sostre també van patir danys. Es calcula que les tasques de neteja i reparació duraran 3 o 4 dies. En mitja setmana esperen que el centre comercial pugui tornar a reobrir les portes. 

 

 

El despreniment també va causar incidències en el servei de llum en zones poblades properes, com Juberri i Fontaneda, on un grup electrogen va permetre recuperar el subministrament d'energia.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut