Andorra redueix però no suspèn la setmana de la caça de l'isard

Andorra reduirà a tres dies la setmana de la caça de l'isard, segons han acordat el president de la Generalitat i el cap del govern andorrà. Els isards estan afectats per una malaltia que ha reduït en un 86 per cent el nombre d'exemplars a la Cerdanya i a l'Alt Urgell. La mesura del Principat arriba després que l'executiu català demanés a l'andorrà la supressió de la setmana de caça i que Catalunya i França hagin prohibit totalment la captura d'aquests animals per la gran mortaldat causada per una epidèmia vírica. <br>
Andorra redueix però no suspèn la setmana de la caça de l'isard
Andorra

Andorra redueix però no suspèn la setmana de la caça de l'isard

Andorra reduirà a tres dies la setmana de la caça de l'isard, segons han acordat el president de la Generalitat i el cap del govern andorrà. Els isards estan afectats per una malaltia que ha reduït en un 86 per cent el nombre d'exemplars a la Cerdanya i a l'Alt Urgell. La mesura del Principat arriba després que l'executiu català demanés a l'andorrà la supressió de la setmana de caça i que Catalunya i França hagin prohibit totalment la captura d'aquests animals per la gran mortaldat causada per una epidèmia vírica.
Actualitzat
El govern d'Andorra ha decidit reduir la setmana de la caça de l'isard, prevista entre els dies 11 i 18 de setembre, a tres dies (11, 12 i 13 de setembre), a causa del descens del nombre d'exemplars d'aquesta espècie, segons han confirmat fonts de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat.

La mesura es deu a la petició del govern català de no permetre la caça d'isards durant la setmana andorrana de caça més important d'aquesta espècie, a causa de la mortalitat que està patint la població d'isards a les reserves nacionals de la Cerdanya i l'Alt Urgell i del Cadí-Moixeró a causa d'una malaltia produïda per un virus.

El director general de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, ha explicat que "d'alguna manera se'ns ha contestat positivament". "Ens hauria agradat que fossin més dies, sens dubte, però respectem les decisions del govern andorrà", ha afegit.

Segons Medi Ambient, la recuperació d'aquesta fauna salvatge costarà com a mínim dos anys. Per això, el director general de Medi Ambient de la Generalitat ha enviat una carta al Ministeri d'Agricultura i Patrimoni Natural del govern d'Andorra perquè avaluï la possibilitat de suspendre els pròxims anys "la setmana de l'isard andorrana, per no agreujar la difícil situació de la població d'aquesta preuada espècie pirinenca".

Els resultats dels censos de la primera quinzena de juliol han confirmat una disminució del 86% de la població d'isards a la Cerdanya i l'Alt Urgell, de manera que s'ha passat de 563 unitats el 2004 a només 81 en l'actualitat. Al Cadí-Moixeró la reducció va ser del 33%.

NOTÍCIES RELACIONADES