Andorra farà dos tests d'anticossos de coronavirus a cadascun dels seus habitants
Sanitaris recollint mostres per fer la prova de coronavirus a una persona dins d'un cotxe, fa 15 dies a Andorra (ACN)
Andorra

Andorra farà dos tests d'anticossos de coronavirus a cadascun dels habitants

N'han encarregat 150.000 a Corea del Sud per saber quanta gent ha estat infectada pel SARS-CoV-2

RedaccióActualitzat

El govern d'Andorra ha anunciat aquest dissabte que té la intenció de fer la prova d'anticossos del coronavirus a tots els habitants.

Ho ha dit el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha precisat que l'objectiu és fer un estudi epidemiològic sobre el grau d'immunitat de la població.

17 morts, 466 casos

A Andorra han mort fins ara 17 persones de Covid-19, l'última aquest mateix dissabte, i s'hi han registrat 466 casos positius, dels quals 428 encara són actius.

Segons dades del govern andorrà, 93 són sanitaris. Hi ha 47 persones hospitalitzades, 19 de les quals a l'UCI.

El portaveu, Èric Jover; el cap del Govern d'Andorra, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, l'11 de març (ACN)


El tercer percentatge més alt del món

No són xifres gaire altes, però tenint en compte la població, uns 77.000 habitants, és el tercer país del món amb més percentatge de casos, just per darrere del Vaticà i San Marino.

Martínez ha explicat també que Andorra participa en l'assaig clínic liderat per Oriol Mitjà per provar l'eficàcia de la hidroxicloroquina en persones que han donat positiu del virus.

Pla general de part de l'edifici de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra des de l'Avinguda Fiter i Rossell. Imatge del 2 de març de 2020 (Horitzontal).
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra, el 2 de març (ACN)


150.000 tests comprats a Corea del Sud

Segons ha informat el Diari d'Andorra, el govern del país ha comprat 150.000 tests d'anticossos a Corea del Sud, i els començaran a fer servir d'aquí dues setmanes.

La intenció és fer la prova dues vegades a cada persona. Els habitants d'Andorra també estan confinats a casa, i el ministre de Salut confia a "poder obrir sectors abans de mitjans de maig."

La prova d'anticossos és el tercer tipus de test disponible per detectar el SARS-CoV-2, després de les PCR, que cultiven el virus, i dels tests ràpids, que el detecten sense necessitat de portar-los al laboratori.

La prova d'anticossos no detecta el virus, sinó els anticossos que han generat les persones que han estat en contacte amb ell i que, per tant, ja han passat la malaltia o han quedat immunitzats directament.

Venen metges cubans, no marxen temporers argentins

Els últims dies al país hi han arribat una quarantena de metges cubans per reforçar el sistema sanitari. De fet, Cuba està oferint els seus metges a tot el món, a la Llombardia n'hi han anat més de 50.

D'altra banda, els treballadors temporers que la crisi ha atrapat a Andorra els està costant marxar: aquest dijous l'Argentina va denegar el permís d'anar-hi a un avió carregat d'argentins.

Era el quart que s'anul·lava en l'última setmana amb destí a l'Argentina. El govern andorrà diu que han contactat amb unes 1.500 persones de diferents països que estan tenint problemes per tornar a casa.

 

Pla general del recinte duaner situat a la frontera d'Andorra, on es veuen agents de la policia espanyola aturant vehicles que volen entrar al Principat. Imatge facilitada per l'Agència de Notícies An
Agents de la policia espanyola a la frontera d'Andorra, aturant vehicles que volen entrar al Principat, el 16 de març (ACN)

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Andorra
Anar al contingut