Primer pla del nou passaport d'Andorra
Presentació del nou passaport d'Andorra
Andorra

Andorra estrena el passaport més segur del món

Els nous passaports són un document biomètric de tercera generació més difícils de falsificar

RedaccióActualitzat

Andorra estrena aquest dilluns el que es considera el passaport més segur del món. És la nova generació de passaports que s'emetran a partir d'ara a escala internacional, que incorporen diverses novetats en matèria de seguretat.

El nou passaport incorpora un xip i imprimeix la informació amb làser sobre una base de policarbonat. Una part de les dades són visibles i una altra només es pot llegir amb dispositius electrònics. La fotografia per al passaport ja no la pot portar un mateix, sinó que s'ha de fer al mateix lloc d'expedició perquè s'incorpora digitalment al document. Per al secretari d'estat d'Administració Pública, Antoni Rodríguez, aquesta és la novetat més rellevant:

"El que és important és el software que hi ha darrere, que controla que la foto compleixi tots els paràmetres; poden ser 15 o 20 paràmetres que es controlen de forma que quan acabes el procés et diu si la foto és vàlida o no."

 

La secretària d'estat d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, explica que inclou més mesures de seguretat, tant al xip com pel fet que s'imprimeix en làser a color sobre base de policarbonat que fa que es "conservi millor i que sigui més difícil de falsificar".

La directora europea de l'empresa Overture Technologies, Veronique Menard, ha dissenyat aquest passaport biomètric de tercera generació:

"Ara mateix, sou els únics que podeu disposar d'aquest passaport d'alt nivell, s'estendrà a altres països, però per ara sou l'únic país que teniu aquest passaport tant segur i de gamma tan alta."

El Govern d'Andorra preveu que aquest any s'emetran uns 5.000 passaports, bàsicament per renovacions.

Anar al contingut