Natació

Anderson estrena el medaller dels Mundials en 5 quilòmetres d'aigües obertes. Lurz cedeix l'or davant l'esprint de Mellouli

Al Moll de la Fusta de Barcelona s'ha disputat la prova dels 5 quilòmetres en aigües obertes en categoria femenina. La nord-americana Haley Anderson, en un final molt igualat, s'ha emportat el triomf davant de la brasilera Poliana Okimoto. En homes, el tunisià Oussama Mellouli ha acabat amb el regnat de Thomas Lurz, que havia dominat la prova durant set mundials.

Actualitzat
Els Mundials de natació ja s'han posat en marxa a Barcelona. Ho han fet aquest matí en tres escenaris: el Palau Sant Jordi, amb la natació sincronitzada; les piscines municipals de Montjuïc, amb els salts, i el Moll de la Fusta, on s'ha disputat la prova dels 5 quilòmetres en aigües obertes en categoria femenina, on han participat 45 nedadores. La nord-americana Haley Anderson, en un final molt igualat, s'ha emportat el triomf davant de la brasilera Poliana Okimoto, amb un temps de 56:34. En segona posició, i només 6 dècimes després, ha tocat la fusta d'arribada Okimoto, I el podi l'ha completat una altra brasilera, Ana Marcelona Cunha.

Pel que fa a les dues representants de la delegació espanyola, Yurina Requena i Margarita Domínguez han acabat tretzena i quinzena respectivament. De les 45 nedadores que han pres la sortida, han acabat la prova 30.

Mellouli trenca el regnat de Lurz

En la categoria masculina de la mateixa distància, Oussama Mellouli ha donat la sorpresa passant a davant de Thomas Lurz amb un temps de 53:30,4. El nedador tunisià s'ha emportat així la medalla d'or, tota una gesta atès que l'alemany l'havia guanyat en els últims set mundials i semblava una llegenda imbatible.

Mellouli, Lurz i el canadenc Eric Hedlin han dominat la prova marcant el territori al davant durant la part més important. Passada l'última boia, la recta final ha estat plena d'emoció, amb tots tres nedadors avançant pràcticament en línia. Mellouli ha trencat la igualtat en arribar a l'embut, amb un esprint al qual els seus competidors no ha pogut respondre. Finalment, Hedlin s'han endut la plata i Lurz, el bronze.

Entre els participants catalans, els més destacats han estat Miquel Àngel Rozas, quinzè, i Thomas Nelson, vint-i-sisè.


Suspens des dels tres metres

Les parelles de la Xina, Itàlia i el Canadà, respectivament, han ocupat les primeres posicions en la classificació per a la final de salt sincronitzat femení de tres metres. Austràlia, Malàisia, la Gran Bretanya, Ucraïna, els Estats Units, Mèxic, Rússia, el Japó i Hong Kong també optaran a medalla en aquesta especialitat.

La classificació més dramàtica ha estat la de les mexicanes Arantxa Chávez i Laura Sánchez, que han estat a punt de quedar-se fora de la final, tot i comptar-se entre les favorites, per un error en el primer salt.

Les espanyoles Leyre Eizaguirre i Rocío Velázquez no han pogut participar per culpa d'una lesió a l'espatlla dreta de la primera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut