L'alcalde de Huelva, Gabriel Cruz, saluda el president de la Junta, Juanma Moreno
L'alcalde de Huelva i el president d'Andalusia celebren la prohibició del "botellón"

Andalusia prohibeix el "botellón" per evitar rebrots de Covid-19

La mesura ha estat adoptada per la Junta d'Andalusia juntament amb els alcaldes de les seves vuit capitals provincials

RedaccióActualitzat

Andalusia ha prohibit el "botellón" per evitar brots de coronavirus a la comunitat i han declarat l'activitat "insalubre, nociva i perillosa" en el marc de la Llei de Salut Pública per donar empara jurídica a aquesta mesura.

Aquesta ha estat la principal mesura adoptada aquest dilluns per la Junta d'Andalusia, presidida per Juanma Moreno, juntament amb els alcaldes de les vuit capitals andaluses. El president andalús ha destacat la importància de la col·laboració.

"És important que hi hagi, entre tots, transferències d'informació i una col·laboració lleial [...] Més encara en moments tan complicats com els que estem travessant arran de la crisi del coronavirus."

 

Moreno ha fet ambé una crida a la participació de tots els sectors de la societat andalusa per propiciar una gran aliança que permeti "sortir abans i millor" d'aquesta crisi sanitària i socioeconòmica.

Andalusia viu cada cap de setmana molts "botellons", com el que fa uns dies va aplegar un centenar de persones a la localitat d'Escacena del Campo i que va ser condemnat per l'ajuntament del municipi.

Cent persones celebren un
Un "botellón" va concentrar 100 persones en un poble de Huelva (EuropaPress / Ajuntament Escacena del Campo)

 

Andalusia manté 34 brots de coronavirus actius i ha registrat en les últimes 24 hores 78 nous positius per PCR. Les últimes dues setmanes el nombre de positius per cada cent mil habitants és de 12.

 

Precisament, també aquest dilluns, el president Torra ha ofert una roda de premsa per demanar un esforç de contenció de la pandèmia a la població. En la compareixença, el president de la Generalitat, ha volgut adreçar-se especialment als joves per dir-los que "avui un 'botellón' no és una festa, és un acte d'insolidaritat", en referència al fet que molts brots detectats últimament estan relacionats amb l'oci nocturn.

ARXIVAT A:
SalutCoronavirus Andalusia
Anar al contingut