Cuixart i Sànchez arribant a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre de l'any passat (ACN)
Cuixart i Sànchez arribant a l'Audiència Nacional el 16 d'octubre de l'any passat (ACN)

ANC i Òmnium titllen els escrits d'acusació "d'operació d'estat" contra l'independentisme

Actualitzat

Les entitats sobiranistes s'han mostrat indignades pels escrits d'acusació de la fiscalia i l'advocació de l'Estat, que s'han fet públics aquest divendres. ANC i Òmnium els consideren una mostra que hi ha en marxa una "operació d'estat" contra l'independentisme.

Recordem que els escrits de la fiscalia demanen disset anys de presó per a Jordi Sànchez, expresident de l'Assemblea, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium; unes peticions que justifica perquè els considera -juntament amb Oriol Junqueras, i Carme Forcadell, expresidenta del Parlament i també expresidenta de l'ANC- "promotors i/o caps principals" del procés.

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que "s'han hagut d'inventar un relat absolutament pervers" i ha afegit:

"És una veritable operació d'estat, independentment de qui governi, sigui la dreta o la suposada esquerra. És una persecució de l'independentisme."  

Paluzie ha afegit que els escrits els donen "més força i energia que mai" i ha anunciat "una campanya de denúncia nacional i internacional d'aquest judici de la vergonya".

 

Marcel Mauri: "Denunciem el govern de Pedro Sánchez per agreujar el conflicte"

 

Òmnium Cultural ha acusat el govern de Pedro Sánchez de trencar qualsevol possibilitat de diàleg amb Catalunya perquè l'Advocacia de l'Estat ha endurit, diuen, la seva posició en la petició de delictes i penes. Marcel Mauri diu que és un atac sense precedents i una criminalització de la mobilització popular.

"Denunciem el govern de Pedro Sánchez per agreujar el conflicte i no presentar cap solució política. El govern espanyol ha cedit al xantatge de l'extrema dreta i trenca, d'aquesta manera, tota opció de solució política."

Òmnium Cultural també considera que hi ha una operació d'estat en contra del moviment sobiranista català.

 

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatJordi CuixartJordi SànchezÒmnium CulturalANCProcés català
Anar al contingut