Multitudinari suport a Joaquim Forn davant la presó de Lledoners

Milers de persones reivindiquen la figura de Forn durant l'acte del 17A a Lledoners

Multitudinari suport a qui era conseller d'interior durant els atemptats, davant la presó de Sant Joan de Vilatorrada

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana, amb el suport d'Òmnium Cultural, han portat a la porta de la presó de Lledoners, al Bages, els actes de commemoració del 17A.

Tot i la pluja, s'hi han concentrat milers de persones, segons els organitzadors, per homenatjar les víctimes dels atemptats a Barcelona i Cambrils i els cossos d'emergències, bombers i Mossos d'Esquadra.

 

 

El president Quim Torra ha participat a l'acte després de reunir-se amb el que era conseller d'Interior el 17 d'agost de fa un any, Joaquim Forn, durant uns 45 minuts al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada.

L'acte ha començat amb retard per poder esperar a tots els participants que no han tingut fàcil arribar a causa de les fortes pluges.

 

 

El president de la Generalitat ha recordat que Forn i l'exmajor de los Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, van coordinar els efectius que es van mobilitzar el dia dels atemptats: "Em sembla que és una manera d'honorar en Quim Forn", ha dit.

El president de la Generalitat ha dit en el seu discurs que "convivència, solidaritat i fraternitat són els valors que ens fan poble".

Ha informat també que durant la seva reunió amb els familiars de les víctimes s'ha compromès a què "se sentin més acompanyats a partir d'ara, ja que ens han dit que no s'hi han sentit prou".



Ha dit també que cal avançar pel camí de la república "fins que Catalunya sigui un poble lliure".

 

 

L'exconseller d'Interior ha agraït a través de les xarxes socials l'acte de suport i ha aprofitat per recordar el compromís dels Mossos d'Esquadra i dels servidors públics amb la ciutadania:


ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsGovern empresonatProcés catalàCDR
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut