Madrid

Ana Pastor denuncia que el govern l'ha vetat en la inauguració de la línia 9 del metro

Des de la Generalitat s'assegura que la invitació a la ministra s'ha cursat aquest matí i recorda que es tracta d'una obra feta amb un pressupost assumit íntegrament per Catalunya

RedaccióActualitzat

Demà s'inaugura la línia 9 del metro fins a l'aeroport del Prat. La ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha mostrat aquest dijous molt enfadada perquè assegura que cap membre del govern espanyol ha estat convidat a la inauguració. Des del govern català es nega que hi hagi cap veto i conviden ara la ministra, a qui recorden que es tracta d'una obra feta amb un pressupost assumit íntegrament per Catalunya.

L'executiu català diu que la invitació a la ministra s'ha cursat aquest matí i que, ja que és una infraestructura de la Generalitat, s'havia enviat una invitació a la directora de l'aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, com a representant d'Aena.

Poc abans d'aquesta invitació feta per la Conselleria de Territori, Ana Pastor havia denunciat que l'executiu de Rajoy no havia estat convidat i que es tractava d'un veto a "tots els espanyols". En un acte a Madrid, Pastor ha explicat que la línia de metro que connecta amb l'aeroport del Prat és una infraestructura "de l'Estat i de tots els espanyols". La ministra s'ha preguntat què hauria passat si en la inauguració de la connexió de l'AVE amb la frontera francesa no hagués convidat els representants de la Generalitat, una cosa que "no se'm va passar pel cap". "Això no va de colors polítics, sinó d'institucions, i nosaltres representem a tots els espanyols", ha afegit la titular de Foment.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut