Ana Julia Quezada, la dona de 43 anys presumpta autora de la mort de Gabriel Cruz (EFE)
Ana Julia Quezada, la dona de 43 anys presumpta autora de la mort de Gabriel Cruz (EFE)

Ana Julia Quezada hauria assassinat Gabriel amb premeditació i traïdoria

Actualitzat

Ana Julia Quezada, la dona de 43 anys presumpta autora de la mort de Gabriel Cruz, va "asfixiar el nen amb les seves pròpies mans fins a provocar-li mort" i volia "desfer-se del cos en un hivernacle", segons es desprèn de la resolució del titular del Jutjat d'Instrucció número 5 d'Almeria, Rafael Soriano, que va decretar presó provisional comunicada i sense fiança per a Ana Julia Quezada.

El magistrat conclou que la detinguda va actuar amb premeditació i traïdoria i va asfixiar el menor per una "malvada voluntat":

"No només és que ella mateixa hagi reconegut aquest fet luctuós, sinó que en les intervencions acordades judicialment i proves recopilades s'interfereix una malvada voluntat dirigida especialment a assegurar la comissió del crim."

De les actuacions judicials es desprèn que Ana Julia Quezada va aprofitar una estona en què sabia que estaria sola amb el nen i que "l'àvia paterna no l'anava a controlar" per traslladar-lo a la finca de la seva parella i pare del menor, a Rodalquilar, amb enganys i la promesa que el tornaria aviat per jugar amb els seus cosins. Un lloc "apartat i aïllat" en què podria portar a terme el seu pla:

"El macabre pla criminal, asfixiar-lo amb les seves pròpies mans fins a provocar-li la mort."

 

Hauria fet un forat al jardi abans

La resolució diu que el va despullar parcialment i el va traslladar fins al jardí, on prèviament havia fet un forat amb una pala per enterrar-lo a continuació. I afegeix:

"Prosseguint amb el seu pla, es va quedar a la finca de Rodalquilar fent unes tasques de pintura que li servissin de coartada per després traslladar-se a Las Hortichuelas Bajas (a la casa de l'àvia paterna on estaven abans del crim)."

 

Després, diu al jutge, "va donar una falsa aparença de preocupació per la desaparició del nen", un engany que "va mantenir al llarg dels dies, augmentant-lo fins al punt de col·locar una peça de roba del menor a la muntanya perquè, suposadament, ella mateixa la trobés i així despistar els agents" que el buscaven.

 

"Va desenterrar el nen per desfer-se del cos en un hivernacle"

Tot plegat fins diumenge passat, quan "amb la finalitat de fer desaparèixer el cos del menor i aprofitant un moment en què s'havia quedat sola", es va traslladar a Rodalquilar, va desenterrar el cos del nen i el va ficar al maleter del cotxe. L'objectiu, "desfer-se del cos en un hivernacle".

 

 

Falta de sentiments i humanitat d'Ana Julia

El magistrat també recull que Ana Julia va manifestar "expressions vexatòries que no feien sinó augmentar la càrrega de proves incriminatòries contra la detinguda i que revelen, presumptament, una falta de sentiments i humanitat que ella mateixa ha qualificat que, si les seves paraules fossin certes, serien de pura crueltat".

La resolució també recull que el fet de ser originària de la Repúblicana Dominicana amb família al país "fa evident un elevat i patent risc de fuga si quedés en llibertat". A més, justifica la presó per evitar que es puguin destruir proves o indicis que encara no han estat descoberts.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia han concretat que a la detinguda, que va declarar per primera vegada dimecres durant prop d'hora i mitja abans que el magistrat prorrogués la seva detenció per 24 hores més, se li imputa la presumpta comissió de delictes d'assassinat, de detenció il·legal i contra la integritat moral, els dos primers sol·licitats per la Fiscalia d'Almeria.

Anar al contingut