Ana Julia Quezada, declarada culpable d'assassinat amb traïdoria del nen Gabriel Cruz
Ana Julia Quezada escolta el veredicte del jurat popular
Almeria

Ana Julia Quezada, declarada culpable d'assassinat amb traïdoria del nen Gabriel Cruz

El jurat popular considera provat per unanimitat que va matar el nen de 8 anys de forma intencionada, però no hi veu acarnissament

Actualitzat

El jurat popular ha trobat Ana Julia Quezada culpable d'assassinat amb traïdoria per la mort del nen Gabriel Cruz el febrer de l'any passat a Níjar.

Ana Julia Quesada s'enfronta a una sentència de presó permanent revisable, la pena màxima, sol·licitada tant per la fiscal com per l'acusació particular.

El veredicte s'ha llegit públicament a l'Audiència Provincial d'Almeria després que el jurat popular format per 7 dones i 2 homes deliberés durant més de 24 hores.

El jurat considera que hi va haver traïdoria perquè va actuar de manera conscient aprofitant la seva superioritat i la confiança del nen, però rebutja l'acarnissament perquè es basa en l'informe forense que prova que la mort va ser "sobtada" per l'asfíxia i que hi va haver una agonia.

El jurat també ha trobat Ana Júlia Quezada culpable de dos delictes de lesions psíquiques als pares del nen, Patrícia Ramírez i Ángel Cruz, considerant que la seva actuació ha agreujat la "commoció emocional" dels pares que tindran "seqüeles cròniques". També l'ha trobat culpable del delicte contra la integritat moral dels pares. Consideren que va afegir patiment als pares fingint durant la recerca del nen i enterrar el cos del nen a la finca del pare, amagar la roba al pis que compartien o donar-los ànims donant falses expectatives. I dona veracitat a la gravació feta en el cotxe de l'acusada el dia que va ser detinguda amb el cos del nen al maleter i a la conversa telefònica on tractava de mala persona la mare de Gabriel per demostrar la seva voluntat d'humiliar.
 

 

Durant la cerca del nen, Ana Julia va fingir suport i empatia amb els pares de Gabriel
 

 

Així mateix, el jurat rebutja els atenuants d'arravatament considerant que no va actuar moguda per la ira. Tampoc accepta l'atenuant de confessió, ja que considera provat que va falsejar el seu afligiment durant la recerca, i va intentar desviar la investigació posant proves falses i intentar inculpar una exparella. Tampoc accepta que l'acusada estigués sota els efectes dels ansiolítics.

Finalment, el jurat popular s'oposa a la concessió d'un indult a l'acusada.

 

Presó permanent revisable

La jutge, en virtut del veredicte del jurat popular, ha de dictar la sentència i la pena a la que serà condemnada. Ana Julia Quezada s'enfronta a una pena presó permanent revisable.

El jurat ha avalat les conclusions de la fiscalia que va sol·licitar la pena de presó permanent revisable per un delicte d'assassinat amb traïdoria, tot i que va descartar l'acarnissament perquè, segons l'autòpsia, no quedava provat que l'acusada hagués infligit "de forma inhumana sofriment al menor".

.

La jutge ha declarar el cas vist per a sentència

 

Després d'escoltar el veredicte del jurat popular, la Fiscalia ha reiterat la petició de la pena màxima, a més de sol·licitar que sigui condemnada durant 30 anys a no residir, anar o acostar-se a cap lloc on van passar els fets o estigui la família del nen. Que durant 30 anys, no s'acosti o es comuniqui a menys d'un quilòmetre dels pares i l'àvia de Gabriel.

Pel que fa les lesions psíquiques demana 5 anys de presó en el cas del pare Ángel Cruz, en donar-se la circumstància de parentiu, i 2 anys i 9 mesos en el cas de la mare, Patrícia Ramírez. En tots dos casos sol·licita que Ana Julia no es pugui acostar a menys de 1.000 metres durant 5 anys.

 

Pagar la recerca i indemnitzar els pares

La Fiscalia també considera que Ana Julia hauria de pagar els 200.000€ que va costar la recerca. I com a responsable civil subsidiària sol·licita una indemnització per danys morals de 300.000€ a cada un dels pares i 160.000 € a l'àvia del nen. A més, 85.000€ a cada un per dels pares lesions psíquiques, així com les despeses mèdiques i farmacèutiques.

L'acusació particular, també demana la pena màxima de presó permanent revisable per a l'acusada. Per lesions psíquiques sol·licita dues penen de 3 anys de presó i dues penes més de 2 anys pel delicte contra la integritat moral dels pares. A més de dues indemnitzacions de 250.000 €.

La defensa d'Ana Julia Quezada ha sol·licitat 3 mesos de presó per lesions psíquiques i 6 mesos per la integritat moral. Finalment ha declarat la seva clienta insolvent per pagar les indemnitzacions i costes sol·licitades.

 

 

Els fets

Ana Julia Quezada va matar el fill de la seva parella, Gabriel Cruz de 8 anys, el 27 de febrer de 2018 en una finca de la família a Rodalquilar, a Almeria. En la recerca del nen, que primer es va donar per desaparegut, Ana Julia hi va participar activament i pública donant suport a la seva parella i a la mare del nen, fins que 12 dies després va ser detinguda quan intentava traslladar el cos del nen en el seu cotxe. La Guàrdia Civil va sospitar del seu comportament quan es va trobar una samarreta de la criatura que va fer pensar que havia estat posada intencionadament per desviar la investigació.
 

Ana Julia Quezada va plorar en diverses ocasions durant el judici
 

Durant el judici l'acusada es va declarar innocent, però va admetre haver mort el nen. Entre llàgrimes va dir que no va tenir intenció de matar el nen, que només volia que callés quan la criatura li va dir que no la volia i que era "una negra lletja". Al final del judici va demanar perdó als pares i a tothom, a "tot Espanya".

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut