Almeria

Ana Julia Quezada admet haver mort el nen Gabriel Cruz però es declara innocent

L'acusada relata entre plors el fets insistint que la mort va ser accidental: "No el volia matar, només el volia fer callar"

Actualitzat

Ana Julia Quezada s'ha declarat innocent però ha admès haver mort del nen de 8 anys Gabriel Cruz el febrer de l'any passat en una finca de Rodalquilar, a Níjar, davant del tribunal que la jutja a l'Audiència d'Almeria.

La segona sessió del judici amb jurat popular ha començat amb la declaració de l'acusada, que s'ha negat a respondre a les preguntes de l'acusació particular, que va ser especialment dura amb la descripció de l'agonia del nen per destacar la intenció de l'acusada d'assassinar la criatura, en el relat de les declaracions fetes aquest dilluns a l'inici del judici.

El jutge ha accedit a la petició de l'acusació particular de canviar l'ordre de les declaracions, de manera que els pares del nen, Patricia Ramírez i Ángel Cruz, van declarar a la tarda a porta tancada.

Ana Julia Quezada s'ha declarat innocent però admet haver mort accidentalment el nen

 

La mort de Gabriel

El moment més dramàtic de l'interrogatori del fiscal ha estat el repàs del moment de la mort del petit Gabriel. Ana Julia Quezada ha reiterat, entre plors, que el va matar accidentalment. Segons el seu relat, el nen no la volia.

"Entra el Gabriel amb una destral, i jo li dic: 'Deixa-la que et pots fer mal'. Ell em va respondre: 'Tu no em manes, que no ets la meva mare. Ets lletja, tens el nas lleig. No vull que et casis amb el meu pare. Vull que es casi amb la meva mare i que tu te'n vagis al teu país!'"

"Em va dir 'negra lletja, calla, tu no ets la meva mare...' Jo només li vaig tapar la boca perquè callés. No volia fer-li mal. No volia matar el nen, no volia treure-li la vida a Gabriel, només volia callar-li la boca."

"De la resta no me'n recordo, quan vaig treure la mà no respirava."

Ha explicat que tot va anar molt ràpid i que de molts detalls no se'n recorda; segons ha dit, es va quedar bloquejada.

"Li vaig posar la mà al pit i no respirava. Vaig quedar dreta bloquejada. Sortia i entrava i vaig començar a fumar com una boja, no sabia el que feia. Vaig veure una pala i vaig decidir fer un forat."

 

Els fets van passar a la finca del pare del nen a Rodalquilar, que estaven arreglant. Tot i que Gabriel no hi volia anar, va accedir a acompanyar Ana Julia Quezada a la casa per pintar.

 

La secretària judicial mostra la destral amb què, segons Ana Julia Quezada, el nen la va amenaçar


Ana Júlia Quezada ha admès que va despullar el nen i després el va arrossegar i que potser per això tenia un cop al cap. Va enterrar el nen en el forat que havia fet prop de la bassa, però com que no li cabien les mans les hi va intentar escapçar amb la destral.

 

Confessar i treure's la vida

L'11 de març del 2018, quan va ser detinguda, ha declarat que la seva intenció no era amagar el cos del nen sinó que el volia portar al garatge de casa seva. I de nou ha canviat la seva versió assegurant que volia treure's la vida.

"Volia portar el nen al garatge de la casa de Vícar. Escriure dues cartes, una per a l'Ángel i una altra per a la meva filla explicant el que havia passat i demanar perdó. Deixar prou menjar i aigua i la porta de la cuina oberta per a la meva gosseta. I després prendre'm totes les pastilles que m'havien donat i estirar-me al sofà."


"Volia que em trobessin"

Sobre la samarreta del nen que es va trobar en uns canyissars, ha explicat que volia que l'enxampessin, canviant la versió que deia que l'hi havia deixada per donar esperança al pare de Gabriel. Diu que era incapaç de confessar.

"Volia que m'agafessin, no podia més, no podia aguantar més aquest secret, perquè no era capaç de dir-ho amb les meves pròpies paraules, volia que m'atrapessin."

"Volia dir-los: 'Això és el que ha passat', però no vaig poder dir-ho, ni tan sols a la meva germana. Tampoc a l'Ángel. Vaig portalrla meva filla. Els portava allà per això. Volia que m'agafessin per calmar la meva consciència."


Relació amb la mare de Gabriel

Ana Julia Quezada ha ratificat les seves declaracions anteriors i la reconstrucció dels fets. A preguntes del fiscal sobre la seva relació amb la mare del nen, Patricia, l'acusada ha dit que era bona i en cap moment van tenir cap problema.

La fiscal ha rebatut aquesta afirmació. Posada en evidència amb una gravació d'una trucada telefònica feta el 5 de març entre Ana Julia Quezada i una altra persona, l'acusada ha hagut d'admetre entre llàgrimes que va tractar Patricia de "filla de puta".

"La mare és una filla de puta, molta gent l'odia perquè és mala persona, i deu diners a molta gent."

També li ha preguntat per la relació que manté amb la seva filla, que ha viscut amb el pare, de qui es va separar abans de la relació amb el pare de Gabriel. La noia de 25 anys i que viu a Burgos va declarar per videoconferència explicant que la relació amb la seva mare er molt poca.
 

La fiscal Elena Fernández Lora interroga l'acusada durant el judici
 

Sospita d'enverinament

El fiscal també ha preguntat a Ana Julia Quezada sobre les cerques en el seu ordinador portàtil sobre plantes verinoses. Segons sembla, la mare del nen el va portar al metge per què no es trobava bé.

L'acusada ho ha justificat dient que ho buscava per a una de les seves nebodes, que és esteticista a Santo Domingo i que utilitzava les plantes per fer màscares facials.

El psicòleg de la mare de Gabriel ha revelat que el nen havia manifestat angoixa i por davant l'acusada.
 

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut