Porcs a la calçada després de bolcar el camió a l'AP-7
Porcs a la calçada després de bolcar el camió a l'AP-7

"Amuntegats en condicions precàries": el PACMA denuncia com es fa el transport d'animals vius

L'endemà de l'accident de l'AP-7, on va bolcar un camió carregat de porcs, el partit animalista critica que la informació se centrés en el trànsit i no en els animals

RedaccióActualitzat

L'endemà de l'accident d'un camió carregat de porcs a l'autopista AP-7, el partit animalista PACMA ha denunciat les "dures condicions" del transport d'animals vius. "Aquestes criatures són confinades en espais reduïts i en condicions precàries durant llargs trajectes, cosa que els fa vulnerables a situacions de risc i patiment extrem", afirma el PACMA en un comunicat. 

El xoc entre el camió que duia els porcs, que va bolcar, i un turisme a l'AP-7, a l'altura de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, va obligar aquest dilluns a tallar l'autopista en sentit nord durant 7 hores i va causar cues de fins a 16 quilòmetres. 

Els animalistes asseguren que aquesta mena d'accidents "no són aïllats" i reclamen mesures urgents per "garantir la seguretat i el benestar dels animals transportats a les nostres carreteres", començant per una investigació exhaustiva de l'accident. 

A més, demanen una reconversió del sector alimentari "potenciant l'ús i el consum d'aliments d'origen vegetal per evitar el patiment dels animals i millorar el medi ambient".

Agents rurals controlant els porcs del camió accidentat a l'AP-7 a Santa Perpètua de la Mogoda
Agents rurals controlant els porcs del camió accidentat a l'AP-7 a Santa Perpètua de la Mogoda (Agents Rurals)

 

Denuncien falta d'atenció als animals que van sobreviure 

El PACMA ha expressat "indignació davant la pèrdua de vides animals i la falta d'atenció veterinària per a aquells que van sobreviure a l'accident".

El partit animalista ha considerat "alarmant" que "malgrat les imatges impactants i la gravetat del succés, no hi hagi constància ni informació que indiqui que els animals involucrats en aquest transport accidentat hagin rebut l'assistència veterinària necessària", han manifestat.

El PACMA també qüestiona que l'atenció dels mitjans se centrés en l'afectació en el trànsit en comptes del "patiment animal involucrat". "On queda la compassió per aquests éssers vius?", es pregunta. 

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut