Amsterdam retira la seva candidatura per acollir Eurovisió per falta d'espai
Duncan Laurence, guanyador holandès d'Eurovisió 2019

Amsterdam retira la seva candidatura per acollir Eurovisió per falta d'espai

Els motius de l'alcaldessa d'Amsterdam són l'absència d'un recinte apropiat, ja que tots els estadis ja estan reservats, i el turisme massificat que hi ha a la ciutat

RedaccióActualitzat

Amsterdam, la capital d'Holanda, ha decidit retirar la seva candidatura de la cursa per organitzar Eurovisió 2020. Així ho ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Femke Halsema, en una carta dirigida a l'Ajuntament, on diu que el principal motiu de la renúncia és l'absència d'un recinte apropiat i per evitar el turisme massificat al municipi.

Segons Halsema, tant el Johan Cruyff Arena, com el Ziggo Dome i el Centre d'Exposicions i Convencions de la ciutat estan reservats per tot el mes de maig. També es va valorar l'estadi AFAS Live, que va ser la seu d'Eurovisió Junior 2012, però es va acabar descartant perquè no és prou gran.

La decisió de Halsema de no acollir la 65a edició del festival no resulta sorprenent. Des que l'holandès Duncan Laurence va guanyar en l'edició d'enguany a Tel Aviv, el debat nacional va començar.

Un dels arguments és que es vol aprofitar Eurovisió per atreure l'atenció i el turisme a altres ciutats menys massives del país. Una tàctica per alleugerir la quantitat de turistes a Amsterdam, ciutat visitada per milions de persones cada any.

La principal beneficiada de la retirada de la capital és Rotterdam, que en les darreres setmanes ja es va posicionar com a gran favorita. L'estadi Ahoy compta amb un aforament de més de 16.000 persones. S'hi han celebrat actes com l'Eurovisió Junior 2007, el Nationaal Songfestival 2000, 2001 i 2003 i els MTV Europe Music Awards 1997 i 2016.

Rotterdam compta, a més, amb el suport de la ciutat veïna de la Haia, que també s'ha retirat fa poc de la competició, juntament amb Breda.

Les quatre ciutats que continuen en el concurs són Arnhem, Maastricht, 's-Hertogenbosch i Utrecht. L'estadi GelreDome d'Arnhem i el MECC de Maastricht compten amb una capacitat per a 30.000 i 20.000 espectadors, respectivament, en una edició en què s'espera una assistència massiva de públic holandès i europeu.

La ciutat guanyadora se sabrà al mes d'agost.

 

ARXIVAT A:
Festival d'EurovisióMúsica
Anar al contingut