Pla general de les parades que s'han instal·lat aquest dimarts al primer MercaCovid d'Amposta, per recuperar la venda ambulant a l'ai…
Pla general de les parades que s'han instal·lat aquest dimarts al primer MercaCovid d'Amposta, per recuperar la venda ambulant a l'aire lliure. Imatge del 12 de maig del 2020 (horitzontal)

Amposta recupera els mercats ambulants amb una quarta part de les parades

ACN Tortosa\/Amposta.-La venda ambulant a l'aire lliure s'ha recuperat aquest dimarts a Amposta amb un 25% de l'ocupació, unes 20 parades de les més de 100 que hi solen vendre. L'Ajuntament ha creat el MercaCovid, una autorització extraordinària per aglutinar parades de productes diversos entre la plaça del Mercat, la plaça Constitució i la plaça Cecília Carvalho. D'aquesta manera es poden garantir totes les mesures de seguretat i prevenció. A Tortosa els firaries encara dubten sobre quan recuperar els mercats dels dilluns i dissabtes però l'Ajuntament ja ha ofert totes les facilitats per poder encabir el màxim nombre de parades possibles, ampliant els espais en la mesura que sigui possible.

L'Ajuntament de Tortosa resta a l'espera de la decisió que prenguin els col·lectius de firaires per reprendre els mercats ambulants a la ciutat -els dilluns i dissabtes-. Aquest dilluns, tot i estar autoritzat pel decret amb determinades mesures de prevenció i seguretat, no es va celebrar el mercat del barri del Temple i tampoc els firaries han decidit si arrencar aquest dissabte amb el mercat del barri de Ferreries. El decret estableix que es limiti la participació en un 25% de les parades i en un 30% de l'aforament de públic però l'Ajuntament preveu, si cal, ampliar els espais que ocupen aquestes fires per possibilitar que hi participin el màxim nombre de parades. "Ens posem a disposició dels firaires per establir les mesures que marca el decret. No sabem si dissabte voldran començar però estarem preparats per assegurar distàncies i mesures de seguretat. I també per si ho volen fer dilluns al Temple", ha explicat l'alcaldessa Meritxell Roigé.A Amposta, en lloc de l'habitual mercat dels dimarts s'ha iniciat un MercaCovid extraordinari, situant els productes frescos entre la plaça Cecília Carvallho i els carrers paral·lels a la plaça Constitució, i la roba o el parament de la llar entre d'altres, a la plaça del Mercat.

Anar al contingut