Eulàlia Reguant i Dani Cornellà, aquest dissabte a Granollers

Ampliació de l'aeroport: la CUP demana la compareixença "urgent" d'Aragonès i Puigneró

La CUP adverteix al govern que l'ampliació de l'aeroport del Prat allunya la possibilitat d'arribar a un acord en matèria de pressupostos

RedaccióActualitzat

El mateix dia que el govern ha enviat un "missatge compartit" sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat i ha establert com a línia vermella que "no s'avalarà cap projecte que destrossi la llacuna" de la Ricarda, la CUP també s'ha pronunciat sobre el polèmic projecte d'Aena.

Des de Granollers, la diputada Eulàlia Reguant ha dit que és "urgent" que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi Puigneró, compareguin al Parlament per explicar "a quin acord han arribat amb l'Estat per l'ampliació del Prat i si afecta la Ricarda".


Més lluny de l'acord de pressupostos

Reguant ha dit que "amb accions com l'aeroport, el Circuit de Catalunya o els Jocs Olímpics d'hivern" el govern s'acomoda en la "sociovergència" i s'allunya de l'acord d'investidura i de la possibilitat de tenir el seu suport per aprovar els pressupostos.  "Amb aquestes polítiques ens hi trobaran de cara", ha advertit recordant la manifestació del 19 de setembre contrària a la reforma.

Amb la compareixença d'Aragonès i Puigneró, la CUP vol saber "si el que volen és transformar estructuralment aquest país perquè en futures crisis siguem capaços de resistir-les o si el que volen és continuar amb les dinàmiques dels governs de Jordi Pujol i Felipe González".

La CUP ha celebrat la seva escola d'estiu a Granollers (ACN/Carola López)

"Les declaracions del govern" sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat "no han estat gens clares", han criticat, i fan una crida a "tot el país" a manifestar-se el pròxim 19 de setembre contra aquest projecte.

I és que, segons els cupaires, ara és l'hora "de desfer l'ampliació de l'aeroport" perquè les darreres accions del govern "dibuixen un model de país contrari al marc i a la voluntat expressada en l'acord d'investidura".

"Només hi ha una sortida per l'esquerra" per fer front a la crisi provocada per la pandèmia, han reblat.

En el mateix sentit s'ha expressat el diputat de la CUP al Parlament Dani Cornellà, que presideix la Comissió d'Acció Climàtica, que ha titllat el projecte "d'atemptat climàtic" que "cal aturar per garantir el futur del nostre país".

 

 

ARXIVAT A:
AeroportsCUPAeroport del Prat
Anar al contingut