El director austríac Michael Haneke, al centre de la imatge (Foto: EFE)
El film de Haneke ja va guanyar la Palma d'Or de Canes (Foto: EFE)
Canes

"Amour", de Michael Haneke, Palma d'Or al Festival de Canes

El film "Amour" del realitzador austríac Michael Haneke ha guanyat la Palma d'Or de la 65a edició del Festival de Cinema de Canes. És la segona Palma d'Or que guanya Haneke, que també es va endur aquest guardó l'any 2009 per la pel·lícula "La cinta blanca".

RedaccióActualitzat
El director austríac Michael Haneke s'ha negat a donar una interpretació sobre la cinta guanyadora perquè, segons ha dit, aquesta és una feina dels espectadors.

Interrogat per la premsa després d'obtenir el guardó, el cineasta ha defensat la llibertat interpretativa dels espectadors i ha rebutjat que se'l vulgui classificar en un determinat tipus de gènere.

Haneke sí que ha subratllat, però, que "sempre cal parlar de l'amor", i ha confirmat que el que va motivar la seva decisió d'abordar l'etapa final d'un matrimoni colpejat per una malaltia terminal va ser una situació familiar que ell va viure personalment. La història està protagonitzada per Jean-Louis Trintignant i Emmanuelle Riva.

Altres premis

La pel·lícula "Reality", de l'italià Matteo Garrone, s'ha emportat el Gran Premi del festival.

El mexicà Carlos Reygadas, per la seva banda, ha guanyat el premi a millor director per la pel·lícula "Post Tenebras Lux", una paràbola sobre la violència a Mèxic.

El premi a la millor interpretació masculina ha estat per a Mads Mikkelsen pel film "Jagten" del director danès Thomas Vinterberg. Dues actrius romaneses s'han emportat la Palma d'Or a la interpretació femenina.

El director Ken Loach, un habitual del festival, s'ha emportat el premi del jurat per la pel·lícula "The Angel's Share".



Anar al contingut