"Amor", la fórmula del PSC i Colau contra la presència de l'extrema dreta a Barcelona

El PSC ha fet desfilar el #BusDelAmor i l'alcaldessa de Barcelona ha participat en un acte convocat per plataformes veïnals sota el lema #AmorGuanyaOdi

Actualitzat

Denunciar la presència de l'extrema dreta a Barcelona és el que compartien avui els CDRs, el PSC de Collboni i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Les formes, però, han estat el que els ha diferenciat: amor o confrontació al carrer?

La convocatòria del partit d'extrema dreta Vox, sota el lema "Catalunya per Espanya", que pretenia ser una trobada multitudinària, s'ha quedat lluny de ser-ho. El partit no ha aconseguit omplir l'avinguda Maria Cristina, i l'acte ha hagut de començar deu minuts tard a l'espera de més simpatitzants.

Per una banda, al voltant de plaça Espanya s'hi han trobat assistents de la convocatòria dels CDRs, Arran i formacions antifeixistes i durant la manifestació s'han sentit càntics com "fora feixistes dels nostres barris". La manifestació ha acabat amb detinguts i cinc persones ferides.

Per l'altra, sota la retòrica de respondre amb "amor" davant el que consideren un discurs intolerant, feixista i provocador, el PSC ha fet desfilar el #BusDelAmor pels carrers de Barcelona.

 

 

Es tracta d'un autocar que reividinca una ciutat "oberta, tolerant, diversa i orgullosa" per fer front al "discurs de l'odi" de l'extrema dreta, tal com ha explicat Jaume Collboni. El socialista ha demanat "mobilitzar-se" en les pròximes setmanes, en vista de les diverses cites electorals, per "plantar cara a aquells que volen Barcelona, Catalunya i Espanya en blanc i negre".

 

A l'autocar s'hi poden llegir les paraules "antifeixisme", "feminisme", "diversitat" i "orgull". El candidat a l'alcaldia de Barcelona ha estat acompanyat per la número dos a la llista de les pròximes eleccions municipals, Laia Bonet, i per joves del partit.

Ada Colau, per la seva banda, ha fet acte de presència a una convocatòria a la ronda de Sant Antoni sota el lema #AmorGuanyaOdi. L'acte ha estat convocat per diversos col·lectius feministes, LGTB i a favor dels drets humans.

 

Entre d'altres, hi han participat l'escriptora i periodista Cristina Fallarás, actrius com Itziar Castro o les "influencers" Devermut. Durant l'acte, Colau ha dit que s'ha de contrarestar "els rancis que han vingut a buscar la provocació".


 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AEleccions municipals 26MPSCVoxEn comúAda ColauExtrema dreta
Anar al contingut