Pancartes "Llibertat Jordis"
Pancartes "Llibertat Jordis"
Vilafranca del Penedès

Amnistia Internacional busca noves fórmules de pressió per l'alliberament dels Jordis

L'organització reclama també un judici just per a la resta de càrrecs públics empresonats

RedaccióActualitzat

Amnistia Internacional Catalunya, que aquest dissabte fa a Vilafranca del Penedès la seva 24a assemblea general de socis, ha aprofitat la trobada anual per estudiar "quins elements té al seu abast per fer més pressió" amb l'objectiu d'aconseguir l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i garantir un judici just per a la resta de càrrecs públics empresonats.

Adriana Ribas, coordinadora d'AIC, ha reiterat que l'organització considera "desproporcionat" l'empresonament dels Jordis i reclama la retirada immediata dels càrrecs contra ells.

Ribas, que ha evitat parlar de presos de consciència "a l'espera que el procés judicial avanci", ha destacat que Amnistia "segueix treballant amb l'objectiu de garantir un judici just a totes les persones vinculades al procediment judicial contra el procés" recordant que la presó preventiva sempre ha de ser l'últim recurs i que el jutge té l'obligació de revisar-la periòdicament.

 

 

Durant l'assemblea, que ha comptat amb l'assistència de mig centenar de socis, s'ha rendit compte de l'activitat de l'organització l'any passat i s'ha aprovat el pla de treball i el pressupost de l'exercici en curs. Per Adriana Ribas, l'assemblea "és un espai vital" on simpatitzants i socis poden participar i prendre decisions sobre l'organització. 

Durant la trobada també s'ha fet balanç de la feina que l'organització ha fet al voltant de l'1-O on va actuar com a observador en diferents col·legis. 

Relleu a la presidència

L'assemblea també servirà per escollir les persones que formaran part del comitè executiu, entre elles, qui serà el nou president o presidenta d'AIC en substitució de Xavier Burgués, que deixa el càrrec després d'haver complert el termini màxim de pertinença al comitè executiu. Burgués ha estat president des del 2016.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàRebel·lió
Anar al contingut