Amnistia Internacional demana l'alliberament "immediat" de Jordi Sànchez (Reuters)
Amnistia Internacional demana l'alliberament "immediat" de Jordi Sànchez (Reuters)

Amnistia Internacional demana l'alliberament "immediat" de Jordi Sànchez

La directora d'Amnistia Internacional per a Europa, Gauri Van Gulik, considera que els càrrecs de sedició i rebel·lió contra Sànchez i Cuixart són "injustificats i, per tant, han de retirar-se"

RedaccióActualitzat

La directora d'Amnistia Internacional per a Europa, Gauri Van Gulik, afirma que és "excessiva i desproporcionada" la prolongació de la presó provisional de Jordi Sànchez, que restringeix "el seu dret a la llibertat d'expressió i de reunió pacífica". En un comunicat, Van Gulik es refereix d'aquesta manera a la negativa del jutge del Suprem Pablo Llarena de deixar sortir Sànchez de la presó per creure que manté l'ideari sobiranista -diu el magistrat- que pot suposar reiteració delictiva.

Amnistia Internacional critica els arguments del jutge.

 

 

La líder d'Amnistia Internacional lamenta que Llarena hagi decidit "agreujar" la "injustícia" de l'empresonament i ha reclamat que el número dos de Junts per Catalunya sigui posat en llibertat "immediatament". Assenyala que la nova resolució de Llarena "no aporta elements nous que justifiquin la prolongació de la presó provisional".

 

 

Amnistia Internacional reclama que es retirin els càrrecs de sedició i rebel·lió

També afirma que els càrrecs de sedició i rebel·lió que pesen contra Sànchez i contra el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, són "injustificats i, per tant, han de retirar-se".

Amnistia Internacional indica que, "com a ciutadans particulars i presidents d'organitzacions de la societat civil en el moment dels fets que s'estan investigant, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tenien dret a expressar opinions contràries a les decisions del Tribunal, així com a organitzar reunions pacífiques en suport al referèndum i a la independència de Catalunya."

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonatERCJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut