Immigrants en un centre de detenció de Gharyan, a Líbia (Reuters)
Immigrants en un centre de detenció de Gharyan, a Líbia (Reuters)
Londres

Amnistia Internacional: "Els governs europeus són còmplices d'abusos als refugiats"

Segons l'ONG, fons europeus estan finançant una complexa xarxa que involucra la guàrdia costanera de Líbia, les autoritats del país i les bandes de contrabandistes

RedaccióActualitzat

Amnistia Internacional ha acusat la Unió Europea de ser còmplice d'"abusos espantosos a immigrants i refugiats" a Líbia, on "molts viuen en condicions d'esclavatge i són venuts al millor postor.

Segons l'ONG, fons europeus estan servint per finançar una complexa xarxa de tràfic d'immigrants en què hi ha implicats les autoritats líbies, la guàrdia costanera i els contrabandistes. Entre d'altres, Amnistia Internacional assenyala que la UE ajuda la guàrdia costanera líbia amb vaixells, entrenament i finançament directe en un intent de contenir l'allau d'immigrants africans que volen travessar el Mediterrani.

 

 

L'organització de drets humans remarca que els guardacostes libis estan "conxorxats amb bandes criminals i traficants responsables de greus abusos", i les autoritats de la UE, segons Amnistia, ho saben. El resultat és la "detenció massiva, arbitrària i indefinida" de milers de persones en camps de refugiats en condicions infrahumanes, on els sotmeten a "vexacions, treball forçat, extorsió i tortures".

L'ONG explica que, des de finals de l'any passat, els estats membres de la Unió Europea, particularment Itàlia, han implementat una sèrie de mesures destinades a tancar les rutes migratòries a través de Líbia i la cruïlla del Mediterrani, sense tenir gaire consideració sobre les conseqüències per als afectats, afegeix l'informe d'Amnistia.

Líbia és avui la porta principal de sortida dels africans que volen fugir a Europa. Molts hi arriben des de Nigèria, l'oest d'Àfrica o el Sudan.

 

Notícia relacionada: Subhastes d'esclaus a Líbia: 350 euros per un migrant "fort per treballar al camp"

 

 

ARXIVAT A:
Drets humansMigracions
Anar al contingut