Pancarta de la manifestació en solidaritat al CDR d'Esplugues de Llobregat que es troba en cerca i captura, recorrent el carrer Laureà Miró (10…
Pancarta de la manifestació en solidaritat al CDR d'Esplugues de Llobregat que es troba en cerca i captura, recorrent el carrer Laureà Miró (10/6/2018). Pla general. (horitzontal)

Amics i familiars del membre CDR d'Esplugues es manifesten perquè torni a casa

ACN Esplugues de Llobregat.-"Avui a Esplugues, no hi som totes". Aquesta ha estat una de les consignes que han cridat més d'un miler de persones -unes 600 segons fonts policials consultades per l'ACN-, que s'han manifestat aquest diumenge a la tarda pels carrers d'Esplugues de Llobregat en solidaritat amb l'Adrià, el membre dels CDR local fugit des de fa tot just dos mesos. Està en cerca i captura acusat d'un delicte de sedició, rebel·lió i pertinença a grup terrorista. La convocatòria ha tingut un tarannà reivindicatiu i també festiu -amb la presència de la colla castellera local, geganters, diables i grups de percussió, entre d'altres,- i ha recorregut diversos carres del municipi. Els manifestants demanen el retorn a casa del veí i denuncien la repressió policial i judicial de l'estat espanyol. 'Terrorista és qui genera terror', és un dels lemes que també s'han vist durant la convocatòria.

El recorregut ha començat davant de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i, després de dues hores, ha finalitzat a la plaça de Catalunya, on representants d'altres moviments amb causes judicials pendents i gent pròxima a l'Adrià han intervingut. La família ha agraït "el suport i la força" que milers de persones els han fet arribar en aquest temps. També s'ha llegit la carta que el jove, de 25 anys, va escriure fa dos dies on explicava la seva situació i l'angoixa permanent amb la que viu. En cap moment s'ha especificat on es troba, tot i que sí que està "fora de l'estat espanyol". Un dels moments simbòlics de la marxa s'ha produït a mig recorregut, quan els manifestants han arribat a la plaça del Pou d'en Fèlix. Allà, un noi amb un violoncel ha interpretat 'Que volen aquest gent', de Maria del Mar Bonet. Posteriorment, la marxa s'ha traslladat a l'avinguda de Cornellà, fet que ha obligat a tallar momentàniament la circulació del Trambaix, i ha finalitzat a la plaça de Catalunya.Els fetsEl passat 10 d'abril, agents de la Guàrdia Civil van anar al domicili del jove d'Esplugues i de Tamara Carrasco, a Viladecans. A ella la van detenir i traslladar a les dependències del cos a Tres Cantos, per declarar posteriorment davant el jutge. Va quedar en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars, com no poder sortir del seu municipi.Pel que fa a l'Adrià, els agents no el van trobar a casa i, des de llavors, està en cerca i captura. Gairebé dos mesos després de fugir de casa seva i de no tenir cap notícia d'ell, els membres del seu grup de suport van fer pública divendres una carta en què denunciava la repressió a la que estava sent sotmès i on també assegurava que la por que ha sentit des que el passat 10 d'abril la policia es va presentar a casa seva s'ha transformat "en por a la indiferència" i en una ferma convicció de seguir lluitant. "Tornar enrere no és una opció quan mires enrere i veus milers de companyes cridant disposades a saltar amb tu, i que un cop caiguem ja serà massa tard per a aturar-nos i llavors s'adonaran, sense poder reaccionar, que caiem damunt seu", assenyalava en la missiva.

Anar al contingut