La convivència entre vianants, ciclistes i cotxes és, sovint, complicada
La convivència entre vianants, ciclistes i cotxes és, sovint, complicada
Barcelona

Amics de la Bici denuncia senyalització ambigua a la cruïlla on va ser atropellada Muriel Casals

A la cruïlla de l'accident, entre els carrers Urgell i Provença de Barcelona, quan el semàfor dels vianants està verd, el dels ciclistes està groc intermitent i s'apaga quan està vermell per als vianants

RedaccióActualitzat

Amics de la Bici critica la connectivitat i la sincronització dels semàfors de vianants, ciclistes i cotxes de la cruïlla de Barcelona on dissabte una bicicleta va atropellar la diputada de Junts pel Sí Muriel Casals.

Just al punt de l'accident, a la cruïlla entre els carrers Urgell i Provença, quan el semàfor dels vianants està verd, el dels ciclistes està groc intermitent i s'apaga quan està vermell per als vianants.

Albert Garcia, president d'Amics de la Bici, denuncia que això desorienta el ciclista i critica que a més d'una senyalització ambigua, els ciclistes tenen poca visibilitat i poc temps per travessar el carrer Urgell.

"S'han fet unes normes específiques per a la bicicleta pensant en el cotxe. I precisament les normes que afavoreixen la bicicleta, que donen prioritat al carril bici quan el cotxe el travessa, no s'estan comunicant clarament als conductors ni s'estan fent complir".

Des de l'Ajuntament, expliquen que aquesta sincronització semafòrica és la mateixa a cada cruïlla de l'Eixample, però asseguren que, si cal, s'aplicaran millores o correccions.

Adrià Gomila, director dels Serveis de Mobilitat, diu que ara estudien com va passar l'accident i quan la Guàrdia Urbana acabi d'investigar-ho, si s'ha de fer algun ajust, el faran.

L'Ajuntament de Barcelona recorda que dels 32 milions d'euros que destinarà a triplicar els quilòmetres de carril bici, una part es dedicaran a millorar la seguretat i la connectivitat semafòrica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut