Les pintades aparegudes al mur de l'institut El Palau
Sant Andreu de la Barca

Amenacen amb pintades els professors de l'institut de Sant Andreu de la Barca

El Consell Escolar de Catalunya parla de "linxament públic", i un professor del centre, delegat de CGT, diu que s'està amagant l'informe d'inspecció que els exculpa

Actualitzat

Així ha aparegut aquest dilluns el mur de l'Institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca. Amb pintades en què es qualifica de nazis tots els professors del centre acusats per la Fiscalia d'humiliar fills de guàrdies civils.

 

A mig matí ja les havien tapat.

 

L'únic professor del claustre que ha parlat públicament del conflicte és Josep Lluís del Alcázar, que també és delegat de CGT de l'institut El Palau, demana que es faci pública la versió dels fets recollida en l'informe de la Inspecció d'Ensenyament, que segons ell exculparia els professors.

"Per què s'està amagant aquest informe d'Inspecció? Quan a nosaltres ens consta, ens van confirmar com a sindicat, com a CGT, que a l'informe es diu que no hi ha cap indici. Hem demanat, doncs, que es faci públic. Es vol alimentar la confrontació, al centre i mediàticament, aquest sembla l'objectiu."

 

 

Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, denuncia que s'està fent un judici mediàtic.

 

"La primera sensació gairebé és de ràbia, perquè es van pixelar les fotos de La Manada i no la dels docents del Palau. Veus que s'està fent un judici mediàtic als docents que estaven fent la seva feina aquell dia sense versions contrastades, sense cap mena de professionalitat periodística, al nostre entendre."

El Consell Escolar de Catalunya, òrgan representatiu de la comunitat educativa, ha qualificat de linxament públic i de greu irresponsabilitat la difusió de la identitat dels educadors.

"El Mundo" i Albert Rivera

Això passa només unes hores després de la publicació d'un article al diari "El Mundo" en què s'assenyalen els 9 docents, amb fotografies d'alguns d'ells (al diari, sense pixelar), noms i cognoms i dades personals.

El vicedegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, diu que l'actuació del diari vulnera el codi deontològic professional.

"El que s'ha de fer és respectar el dret a la privacitat i a la presumpció d'innocència. Ara ens trobem en un moment en què aquí només hi ha una denúncia de la fiscalia, no hi ha res més, per tant, posar les fotografies i els noms, fer aquesta identificació tan clara és una cosa que nosaltres no defensem de cap de les maneres i ho tenim expressament contemplat així en el nostre codi."

 


Un article que va compartir a Twitter el líder de Ciutadans, Albert Rivera, també sense preservar la intimitat dels mestres ni la seva presumpció d'innocència, tal com denuncia l'associació Drets.

 

 


El tuit de Rivera ha rebut una allau de crítiques i alguns s'han afanyat a recordar-li que al setembre defensava tot el contrari.

 

Les xarxes també s'han omplert de suport i solidaritat amb els professors denunciats.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialArticle 155Referèndum 1-ODelicte d'odiEducació
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut