Amenábar contra Rambo: les estrenes de cinema més destacades del cap de setmana

Miguel de Unamuno vist per Alejandro Amenábar encapçala les estrenes de cinema, en què també destaquen la nova de Rambo i un retrat històric de la Xina

Virgínia MartíActualitzat

Arriba a la cartellera la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar, inspirada en la figura de l'escriptor espanyol Miguel de Unamuno i els dilemes morals que va tenir als inicis de la guerra civil. L'acompanyen una nova entrega de Rambo, un gran fresc de la història recent de la Xina, una nova comèdia francesa i ciència-ficció feta aquí.

MIENTRAS DURE LA GUERRA

Dirigida per Alejandro Amenábar
Drama. Espanya. 107 minuts

Va ser un discurs cèlebre, el de Miguel de Unamuno -aleshores rector de la Universitat de Salamanca- davant de Millán-Astray, fundador de la Legió, amb qui mantenia un dur enfrontament. Ara ha inspirat "Mientras dure la guerra", on Alejandro Amenábar recrea l'inicial suport d'Unamuno als militars sublevats als inicis de la guerra civil i el conflicte moral que això li va acabar provocant. Una pel·lícula que, diu, vol que serveixi per preguntar-se sobre el moment actual i on sobresurten les interpretacions de Karra Elejalde i Eduard Fernández.

 

HASTA SIEMPRE, HIJO MÍO

Dirigida per Wang Xiaoshuai
Drama. Xina. 185 minuts

Van ser diverses dècades d'una rígida política de fill únic, que va condicionar dramàticament la vida, la societat i les relacions de milions de persones a la Xina. "Hasta siempre, hijo mío" és un fresc impressionant d'aquells anys, que va enlluernar al Festival de Berlín, amb premi per als dos protagonistes.

 

 

RAMBO: LAST BLOOD

Dirigida per Adrian Grunberg
Acció. Estats Units. 89 minuts

Rambo es resisteix a retirar-se i, per això, Sylvester Stallone es torna a posar a la seva pell. Envellit i més torturat que mai, ara John Rambo haurà de buscar la seva neboda, desapareguda a la frontera de Mèxic. I s'haurà d'enfrontar a uns sanguinaris criminals.

 

 

BIENVENIDOS AL BARRIO

Dirigida per Mohamed Hamidi
Comèdia. França. 90 minuts

Una agència de comunicació de moda s'ha de traslladar a un barri conflictiu de l'extraradi a "Bienvenidos al barrio", una nova comèdia francesa que posa la societat davant del mirall i es riu dels seus prejudicis.

 

 

H0US3

Dirigida per Manolo Munguía
Ciència-ficció. Espanya. 105 minuts

Un grup d'antics companys d'universitat es retroben. Un d'ells ha descobert una aplicació secreta de realitat augmentada amb efectes inesperats. Una òpera prima amb equip català que alerta de la vulnerabilitat davant les noves tecnologies.

 

 

BASIA

Dirigida per Marcin Wasilewski i Lukasz Kacprowicz
Animació. Polònia. 105 minuts. Versió doblada al català.

En català arriba "Basia", pel·lícula d'animació per veure el món amb els ulls d'aquesta nena de 5 anys, una mica poruga i una mica moguda, que sap afrontar la vida amb intel·ligència i bon humor.

 

 

ARXIVAT A:
CulturaCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut