Robòtica

Ameca, el nou robot humanoide que s'ha tornat viral a les xarxes socials

El clip de 40 segons ha arribat als 10 milions de visites des que Engineered Arts va publicar el vídeo

Aquest robot humanoide es diu Ameca, i és l'última creació d'Engineered Arts, una empresa britànica que dissenya i produeix robots d'entreteniment. L'anunci s'ha fet viral a les xarxes socials i ha arribat als 10 milions de visites a xarxes com ara Facebook, Twitter i YouTube, on l'empresa britànica havia penjat el clip:

El nivell de detall dels moviments i gests ha impressionat el públic, una fita que, diu l'empresa, s'ha aconseguit després de 15 anys de "gestació".

L'Ameca té una pell de color gris, amb característiques de gènere i raça neutres. Segons Will Jackson, fundador i CEO d'Engineered Arts: "Hem intentat ser neutrals en el gènere, la raça. Només estem intentant fer alguna cosa que tingui les característiques humanes bàsiques -expressió- sense posar res més a sobre d'això. D'aquí les cares grises."

El "rostre" del progrés robòtic

L'empresa el descriu com el "robot amb forma humana més avançat del món i representa l'avantguarda tecnològica de la robòtica humana". L'avenç es mostra en el nivell de detall del gest facial que ha estat l'eix motivador del projecte, segons Jackson.

"La raó per fer un robot que sembla una persona és interaccionar amb la gent. La cara humana és una eina de comunicació no verbal importantíssima, i per això vam construir aquests robots expressius."


L'Ameca ja està disponible per comprar o llogar i creuen des de l'empresa que és la plataforma de prova perfecta per a aquesta intel·ligència artificial. El cost del robot supera les 100.000 lliures, equivalents a 117.500 euros.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaViral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut