Ambient d'estiu fins més enllà del cap de setmana

Qui donava per mort l'estiu? L'estiu no marxarà ni amb l'arribada del col·legi. El sol, les tronades de tarda i la calor ens acompanyaran tant divendres com durant tot el cap de setmana.

Néstor GómezActualitzat

L'estabilitat atmosfèrica i l'ambient d'estiu està garantit per avui i, com a mínim, tota la setmana que ve. El que no vam tenir a l'agost, ho estem tenint ara.

El temps serà radiant, amb un gran domini del sol. Només hi haurà alguns núvols baixos o boires a primera hora al prelitoral i Osona. Després d'aquestes hores radiants, a la tarda tornaran a créixer nuvolades al terç nord-est, que en alguns punts poden deixar algun ruixat o tempesta, sempre de forma aïllada, al Port, a Osona i comarques de l'interior de Girona. També hi haurà alguns núvols baixos a la Costa Daurada. La calor farà un pas enrere, però encara en farà força. Les màximes més altes tornaran a tocar els 35 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre.

Cap de setmana, més bo que dolent

Si voleu un dia tranquil del cap de setmana, aposteu millor per dissabte que per diumenge. Tots dos dies, l'ambient persistirà càlid.

Dissabte trobarem núvols matinals a la costa i boires a les comarques de l'interior. A la resta del país el temps serà radiant de sol. De fet, les comarques del Pirineu viuran una jornada ben tranquil·la amb sol i algunes nuvolades de tarda. A la tarda els núvols creixeran sobre les comarques del prelitoral, sense descartar algun ruixat, sobretot al massís del Port. Les temperatures seran altes, amb calor intensa a Ponent i la Ribera d'Ebre amb valors de fins a 35 ºC. A la costa, la xafogor serà ben intensa.

Diumenge torna la inestabilitat i els ruixats. El matí serà molt tranquil, similar al de dissabte, amb núvols al litoral i a la Catalunya Central i més sol cap a Ponent i Pirineu. En canvi, a la tarda tindrem la visita d'una línia d'inestabilitat que reactivarà els ruixats i les tempestes. Les precipitacions se centraran, sobretot, al nord del país. Tot i la presència dels núvols, les temperatures continuaran elevades.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut