Primer pla d'Amber Heard durant la declaració en el judici (EFE/Elizabeth Frantz)
Primer pla d'Amber Heard durant la declaració en el judici (EFE/Elizabeth Frantz)
Fairfax (Virgínia)

Amber Heard declara contra Johnny Depp: de relació "màgica" a amenaces de mort i violència

L'actriu acusa el seu exmarit d'amenaçar de matar-la i d'haver-la agredit diverses vegades

Redacció/AgènciesActualitzat

"És el més dolorós i difícil que he hagut de fer mai". L'actriu Amber Heard ha començat a declarar aquest dimecres en el judici en què el seu exmarit, Johnny Depp, l'acusa de difamació. I ha començat assegurant que era molt dur haver de reviure en un tribunal la relació amb Depp.

En el 14è dia de judici, Heard ha declarat que tots dos tenien una relació "màgica" fins que va convertir-se en violenta. En un testimoni de més de tres hores en què s'ha emocionat diverses vegades, Heard ha dit al jurat que Depp va agredir-la moltes vegades. La primera de les quals, ha explicat, quan ella va riure's d'un dels tatuatges de l'actor.

Segons l'actriu, ella va preguntar a Depp què hi deia en un tatuatge destenyit. Quan l'actor va respondre "wino" ("borratxo", en argot), ella es va posar a riure, pensant que era una broma, i ell va clavar-li una bufetada.

Amber Heard plorant en un moment de la declaració en el judici
Amber Heard plorant en un moment de la declaració en el judici (EFE/Elizabeth Frantz)

Heard ha assenyalat que no va deixar Depp perquè ell es va disculpar i va prometre-li no tornar-ho a fer. "Tant de bo hagués estat capaç de marxar, però no ho vaig fer", ha dit l'actriu, que ha lamentat que les agressions van tornar a produir-se, normalment quan l'actor estava begut o drogat i ell l'insultava i l'acusava de ser-li infidel.

També ha explicat que Depp va amenaçar de matar-la durant una discussió que van mantenir al seu iot mentre navegaven per les Bahames. Heard ha dit que l'actor va retreure-li que hagués parlat de les addiccions davant dels seus fills, també presents al viatge:

"Aleshores em va agafar pel coll, em va sostenir durant un segon i em va dir que podria matar-me i que jo era una vergonya".

"Era l'amor de la meva vida", ha dit Heard de Depp, a qui ha descrit com un home violent, incapaç de controlar l'agressivitat i amb seriosos problemes d'addicció.

Johnny Depp i el seu advocat, durant la declaració d'Amber Heard
Johnny Depp i el seu advocat, durant la declaració d'Amber Heard (EFE/Elizabeth Frantz)

Acusacions de maltractaments en un judici per difamació

Tots dos intèrprets s'acusen mútuament de maltractaments. La batalla legal va començar quan, dos anys després del divorci, Depp va demandar Heard per difamació per un article al diari The Washington Post en què assegurava haver estat una dona maltractada.

Depp, de 58 anys, considera que el text de Heard va causar-li danys a la reputació i a la carrera i ho vincula amb la decisió de Disney de prescindir d'ell per a la sisena pel·lícula de "Pirates del Carib".

L'actor demana a la seva exdona 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Heard, de 36 anys, ha contraatacat i reclama a l'actor 100 milions de dòlars.

La setmana passada, quan va declarar en el judici, Depp va dir que mai va posar la mà a sobre de Heard i que va ser ella qui va agredir-lo.

Com a prova de la toxicitat de la relació, Depp va explicar que tots dos van agafar l'hàbit d'enregistrar les discussions. En una d'aquestes gravacions, difosa pels advocats de l'actor, se sent Heard afirmar que ningú creuria Depp si deia públicament que l'havia agredit la seva dona.

La psicòloga de Heard fa referència a abús "físic i sexual"

Abans de Heard, aquest dimarts va declarar la psicòloga de l'actriu, Dawn Hughes. Després de 29 hores de teràpia amb l'actriu i d'haver-ne revisat les gravacions, Hughes va assegurar que Heard va patir un trastorn d'estrès posttraumàtic com a conseqüència de l'"abús físic i sexual" a què l'hauria sotmès Depp.

A finals de 2020, Depp va perdre un judici contra el tabloide britànic The Sun, que va publicar que l'actor era un "maltractador". El Tribunal Superior de Londres va considerar que "era substancialment cert" qualificar-lo de maltractador, precisament arran de les acusacions de Heard.

Johnny Depp i Amber Heard, en el judici que se celebra a Virgínia
Johnny Depp i Amber Heard, en el judici que se celebra a Virgínia (EFE/Elizabeth Frantz)
ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaCinema
Anar al contingut