"Amb Iglesias, sí" i "Amb Casado, no": les bases del PSOE pressionen Sánchez
Una pancarta amb el lema "Amb Podem, sí", aquest diumenge a la nit a la seu de Ciutadans
Eleccions generals 10N

"Amb Iglesias, sí" i "Amb Casado, no": les bases del PSOE pressionen Sánchez

El guanyador de les eleccions generals demana "generositat i responsabilitat" a la resta de forces polítiques per facilitar "un govern progressista liderat pel Partit Socialista"

Actualitzat

El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha sortit a la seu del PSOE a quarts de dotze de la nit després de la victòria dels socialistes en les eleccions generals del 10 de novembre.

Sánchez ha reclamat "generositat i responsabilitat" a la resta de forces polítiques per aconseguir formar "un govern progressista liderat pel Partit Socialista".

Mig any després dels crits d'"Amb Rivera, no" la nit del 28 d'abril, aquest diumenge els simpatitzants del PSOE que hi havia al carrer Ferraz han cridat insistentment "Amb Iglesias, sí", a la qual cosa Sánchez –visiblement incòmode- ha respost demanant en diverses vegades que el deixessin acabar.

Quan, posteriorment, els que s'havien congregat davant la seu del PSOE han cridat "Amb Casado, no", el secretari general del PSOE s'ha limitat a dir que els veia "molt participatius".

 

 

 

Sánchez, que ha assegurat que el PSOE també actuarà amb "generositat i responsabilitat", ha celebrat que els socialistes han "guanyat per tercera vegada aquest any unes eleccions", després de les victòries del 28 d'abril i el 26 de maig:

"El nostre pla no és continuar guanyant eleccions, sinó formar un govern estable i fer política en benefici de la majoria d'espanyols i espanyoles."

Davant dels eufòrics simpatitzants socialistes, Sánchez ha promès que, aquesta vegada, aconseguiran, tant sí com no, un govern progressista.

En la crida a tots els partits a la "generositat i responsabilitat", Sánchez hi ha inclòs tots els partits excepte "aquells que s'autoexclouen de la convivència i sembren el discurs de l'odi i l'antidemocràcia", sense concretar a qui es referia.

 

Sánchez celebrant la victòria del PSOE a la seu de Ferraz (Reuters/Sergio Pérez)

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10NPedro SánchezPSOEPablo CasadoAlbert RiveraPablo IglesiasCsUnides PodemPP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut