Amazon tria Barberà del Vallès per instal·lar el segon centre més gran a Catalunya

Segons ha pogut saber TV3, llogarà una nau de 51.000 metres quadrats

Iván GutiérrezActualitzat

Amazon torna a apostar per Catalunya com a pol logístic per al sud d'Europa. Segons ha pogut saber TV3, el gegant del comerç electrònic obrirà el seu segon centre més gran del territori en uns terrenys de Barberà del Vallès.

És una parcel·la de 80.000 metres quadrats on ja s'han començat les obres per construir una plataforma logística de 51.100 metres quadrats, que constarà de dos edificis. Els terrenys pertanyen a Barberà del Vallès, però són a tocar de Sabadell, al costat de la ITV del polígon de Can Roqueta.

L'empresa no confirma l'arribada d'aquest centre, però fins a quatre fonts coneixedores de l'operació ho confirmen a TV3. De fet, la companyia ja ha començat a buscar per a aquest centre mossos de magatzem, que fins que no estigui enllestit treballarien en altres centres.

La parcel·la és propietat de la immobiliària Goodman, que l'està desenvolupant construint-hi la nova nau, que llogarà al gegant del comerç electrònic, com ja va fer amb les instal·lacions de la Zona Franca.

En aquest cas, Amazon incrementa la seva capil·laritat al territori. Tenint en compte que les zones de Barcelona i el Baix Llobregat ja les té cobertes per connectar amb el port i l'aeroport, ara fa un nou esforç (té un centre a Martorelles) per cobrir tota la part est de Catalunya i situar-se molt a prop de l'AP-7 per tenir la possibilitat de connectar amb França i la resta del sud d'Europa.

El setè centre d'Amazon

És el setè centre d'Amazon a Catalunya i el segon més gran de tot el territori. L'únic que el supera és el del polígon Mas Blau del Prat, on el gegant nord-americà té el seu principal centre logístic, amb més de 63.000 metres quadrats en una parcel·la que supera els 150.000 metres i que va ser venuda per l'Incasòl a finals del 2015.

Amb aquell desembarcament ja s'avisava que la companyia establiria una sèrie de centres satèl·lit, i així ha passat amb els magatzems de Castellbisbal (una planta de 28.000 metres quadrats molt robotitzada que dona servei a Amazon Pantry, que engloba tot el que està relacionat amb higiene i alimentació) i Martorelles (un centre de 30.000 metres quadrats).

A més a més, Amazon compta amb un centre logístic més petit, d'uns 9.300 metres quadrats, a la Zona Franca, on fa una part del servei Prime i on rep els usuaris particulars que treballen amb l'aplicació Amazon Flex. Al carrer Rosselló, l'antiga seu de l'editorial Gili també és un dels edificis on la companyia organitza les seves entregues en menys de dues hores. D'altra banda, al 22@, la companyia hi té un centre per donar servei a les petites i mitjanes empreses que venen a través del seu Marketplace.

Catalunya, on Amazon té més presència

De fet, amb aquesta arribada, Amazon confirma la seva aposta per Catalunya, ja que és la comunitat on més centres té, gràcies a la seva situació geogràfica.

 

 

A la resta d'Espanya, destaca el seu magatzem més important, el de San Fernando de Henares, amb 75.000 metres quadrats i que justament dilluns i dimarts va tenir jornades de vaga. I, a més, té dos centres a Getafe i un d'urbà a Madrid per donar el servei Prime. Allà també hi té les oficines centrals i un centre tecnològic ("tech hub") on els enginyers donen suport informàtic.  

A València hi té l'estació logística de Paterna, i a Toledo, el que aquest any s'ha convertit en el seu centre més gran d'Espanya, el d'Illescas, amb 100.000 metres quadrats.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut