Grafit contra Amazon a Nova York (Reuters)
Grafit contra Amazon a Nova York (Reuters)

Amazon renuncia a la seu de Nova York per l'oposició veïnal

Tenia previst crear 25.000 llocs de treball, però els veïns hi veien desavantatges, com l'encariment dels pisos i del cost de la vida

Actualitzat

Amazon renuncia a instal·lar una seu a Nova York, on tenia previst crear 25.000 llocs de treball.

El gegant de la distribució ha explicat en un comunicat que aquest projecte requereix "la col·laboració de les autoritats de l'estat i la ciutat, i el seu suport a llarg termini", una cooperació que no han trobat.

Segons Amazon, el 70% de la població de Nova York estava d'acord amb els seus plans, però això no ha estat suficient, perquè "polítics estatals i locals han deixat clar que s'oposen a la nostra presència i no treballaran amb nosaltres".

El novembre del 2018, Amazon va anunciar que Long Island, a Nova York, i Virgínia acollirien les seves noves seus, amb una inversió conjunta de 5.000 milions de dòlars.

Per aconseguir guanyar el concurs, Nova York va oferir una sèrie d'incentius fiscals a Amazon, fins a 3.000 milions de dòlars.

A canvi, les autoritats esperaven que la nova seu impulsaria encara més l'activitat econòmica i generaria molts més ingressos fiscals.
 

 

Però moviments veïnals i representats polítics van criticar des de bon principi aquests incentius fiscals, i avisaven que el desembarcament d'Amazon tindria un impacte directe en la comunitat; d'entrada, es preveia un increment dels preus dels lloguers i també del cost de la vida, així com saturació del transport públic.
 

Entre les veus contràries al desembarcament d'Amazon hi ha la de la congressista demòcrata per Nova York Alexandria Ocasio-Cortez, que ha fet un tuit en què destaca la victòria del moviment dels veïns que "derroten l'avarícia corporativa d'Amazon, la seva explotació obrera i el poder de l'home més ric del món."
 

 

Finalment, aquestes tesis s'han imposat, i Amazon ha decidit cancel·lar el seu projecte. 


 

Anar al contingut