Imatge promocional del programa 'Ring Nation', amb la seva presentadora Wanda Sykes
Imatge promocional del programa 'Ring Nation', amb la seva presentadora Wanda Sykes

Amazon prepara un programa de TV amb els vídeos de les seves càmeres de videovigilància

MGM Television utilitzarà els clips de vídeo de les càmeres connectades Ring, que milions d'usuaris tenen instal·lades com a timbre intel·ligent, per fer un nou xou d'humor. Les dues empreses pertanyen a Amazon

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

MGM Television, la divisió televisiva dels estudis de la Metro-Goldwyn-Mayer, propietat d'Amazon, ha anunciat un nou format televisiu de vídeos d'humor, "Ring Nation".

La particularitat d'aquest programa és que els seus continguts giraran al voltant de les imatges que capturen les càmeres de seguretat intel·ligents de la marca Ring, també propietat d'Amazon, instal·lades a la porta d'entrada de casa de milions de famílies, sobretot nord-americanes.

"Ring Nation és un programa de televisió de mitja hora, gravat en plató, que ofereix al públic una dosi diària dels vídeos virals més imprevisibles, tendres i divertits que et pot oferir la vida, compartits per persones des dels seus timbres connectats amb vídeo, càmeres domèstiques intel·ligents i més", descriu l'anunci conjunt de MGM television i Ring

Les càmeres de videovigilància Ring es venen com a videotimbres d'entrada intel·ligents. Les seves funcionalitats inclouen, per exemple, la possibilitat de respondre a la porta tot i no ser a casa, veure qui està picant abans d'acostar-s'hi, gravar de nit amb la visió nocturna o detectar automàticament qualsevol moviment davant la càmera.

El nou xou, que s'estrenarà el 26 de setembre, serà presentat per l'actriu i comediant Wanda Sykes. El format es basa en l'èxit a les xarxes socials dels petits clips que comparteixen els usuaris de les càmeres integrades en timbres intel·ligents Ring.


Alguns dels vídeos més cèlebres capturats per un d'aquests timbres connectats amb càmera han estat el moment en què el premi Nobel d'Economia Robert B. Wilson comunicava que havien guanyat el premi al seu company de recerca, Paul R. Milgrom, en un insòlit clip capturat de nit per un dels videotimbres de Ring; o l'infant que demanava al seu pare, que era a la feina, com podia posar els dibuixos animats a la tele.

El canal oficial de Ring a YouTube, fins i tot, té una llista de reproducció, anomenada RingTV, amb centenars de vídeos virals que els han compartit els seus usuaris.

Entre els continguts que podrien emetre's en el programa "Ring Nation" s'hi inclou de tot: ossos regirant escombraries a l'entrada de casa de veïns espantats, persones que salven vides i crims in fraganti dels coneguts com a "porch pirates", persones que roben els paquets que els repartidors deixen a la porta d'entrada quan no hi ha ningú per obrir. També les escenes familiars més tendres i els comportaments més estranys imaginables.


Comunitats autovigilades i la mort de la privacitat

La notícia ha tornat a fer créixer les suspicàcies sobre un model de vigilància mútua sorprenentment establert i assumit per les comunitats de veïns nord-americanes, especialment en els barris residencials.

Cada cop més persones instal·len un timbre amb càmera a casa seva i molts veuen en aquest nou format televisiu una "celebració" de la cultura de la vigilància i la mort de la privacitat.

Tot i les mesures establertes de privacitat i xifratge als sistemes de Ring arran de les primeres crítiques rebudes, les persones més enutjades amb l'empresa continuen recordant com el servei facilita l'accés a les imatges a les autoritats, a vegades per defecte, sense ni tan sols requerir-los una ordre.

L'aparell de videotimbre Ring permet veure qui pica a la porta i obrir-la o parlar amb els visitants sense haver de ser a casa
L'aparell de videotimbre Ring permet veure qui pica a la porta i obrir-la o parlar amb els visitants sense haver de ser a casa (Ring)

El sistema de video dels timbres connectats de Ring té també una funció de vigilància comunitària gràcies a Neighbors, un servei que té una aplicació gratuita per posar en comú les alertes de seguretat de cada comunitat entre els clients de Ring que hi hagi en un radi de vuit quilòmetres al voltant de la casa vigilada.

Els usuaris de Neighbors d'un mateix veïnat reben alertes relacionades amb crims propers, problemes de seguretat, persones perdudes... i la seva xarxa de càmeres connectades, sovint també connectades amb la policia, s'encarrega que ningú s'escapi d'uns ulls digitals sense parpelles que funcionen les 24 hores del dia per Ring, és a dir, per Amazon.

Ara, amb 'Ring Nation', tot allò que no sigui un crim també es pot compartir amb el món, acompanyat de riures enllaunats i comentat per una divertida presentadora.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaAmazon
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut