Amazon perd el pols amb els treballadors i tindrà el primer sindicat als Estats Units
El líder del sindicat, Chris Smalls, celebra la victòria davant d'Amazon (Reuters)

Amazon perd el pols amb els treballadors i tindrà el primer sindicat als Estats Units

El gegant tecnològic, propietat de Jeff Bezos, perd la votació davant dels empleats d'una planta de Staten Island, a Nova York

RedaccióActualitzat

Els treballadors de la planta d'Amazon a Staten Island, a Nova York, han aconseguit crear el primer sindicat del gegant tecnològic als Estats Units.

2.654 treballadors de l'empresa propietat de Jeff Bezos han votat a favor d'unir-se al sindicat, mentre que 2.131 s'hi han oposat. El resultat d'aquesta votació és tota una fita per al moviment sindicalista dels Estats Units, on només un 11% dels treballadors estan afiliats.


Un extreballador lidera la campanya

La proposta ha prosperat amb l'impuls de Chris Smalls, un treballador d'Amazon que va ser acomiadat per denunciar la falta de mesures de protecció de l'empresa durant la pandèmia.

La victòria de Smalls representa una gran desfeta per a l'empresa de comerç electrònic, que ha lluitat intensament davant els intents de sindicació en diverses plantes dels Estats Units.

El sindicat liderat per Smalls ha celebrat la victòria a través de les xarxes socials: "Hem guanyat una lluita històrica pel primer sindicat d'Amazon als Estats Units."

 

La votació a Alabama, pendent de 416 paperetes

La campanya dels treballadors de la planta novaiorquesa no és l'única que ha estat sota el focus mediàtic.

El 31 de març es van donar a conèixer els resultats de la votació sindical que es va fer a Bessemer, a Alabama. En aquest cas, hi va participar un terç dels 6.000 empleats del magatzem. El "no" es va imposar al "sí" per 993 a 875, però encara s'ha de determinar el sentit del vot de 416 paperetes. Els dos bàndols argumenten que aquests 416 electors no tenien dret a vot i ara l'autoritat laboral haurà de dirimir si les paperetes es poden comptar.

Amazon perd el pols amb els treballadors i tindrà el primer sindicat als Estats Units
Protestants amb cartells de suport a la sindicació davant de les instal·lacions d'Amazon a Bessemer, Alabama (Reuters)

L'any passat ja es va fer una votació similar en aquesta planta d'Alabama, amb un resultat clar en contra de la sindicació. El resultat va ser impugnat per irregularitats comeses per Amazon.

ARXIVAT A:
Estats UnitsDrets laboralsAmazon
Anar al contingut