Els nous robots d'Amazon per agilitzar les comandes
Els nous robots d'Amazon per agilitzar les comandes
Castellbisbal

Amazon contractarà 600 persones més al Prat

El gegant electrònic implementarà als centres de Castellbisbal i al que entrarà en funcionament al Prat una nova generació de robots per agilitzar les comandes

RedaccióActualitzat

Nova inversió d'Amazon a Catalunya. Quan no fa ni un mes que anunciaven un centre logístic a Martorelles, el gegant del comerç electrònic ha anunciat que implementarà als centres de Castellbisbal i al que entrarà en funcionament al Prat la tardor vinent una nova generació de robots per agilitzar les comandes.

Això permetrà que en el cas del Prat es contractin 600 persones addicionals a les 1.500 que ja s'havien anunciat. Aquests nous contractes es faran a partir de l'estiu i de manera progressiva durant un període de dos anys.

Dels nous llocs de treball, un centenar seran professionals qualificats en l'àmbit de la tecnologia de la informació i l'enginyeria per donar suport al sistema Amazon Robotics, una tecnologia que ja s'ha incorporat al centre logístic de Castellbisbal, on Amazon ja hi té 350 robots.

L'estanteria vindrà als treballadors

La companyia calcula que en els seus centres convencionals els treballadors poden arribar a fer 7 quilòmetres al dia. Una distància que, amb aquest nou sistema, els treballadors de Castellbisbal s'estalviaran, ja que no hauran d'anar fins a l'estanteria, sinó que l'estanteria vindrà a ells.

♦Així és el nou centre logístic d'Amazon a Castellbisbal

Al Prat hi haurà 3.500 robots. Això, a més, permetrà estalviar espai en passadissos i multiplicar els metres quadrats d'emmagatzematge. Es calcula, en concret, que la capacitat per metre quadrat es multiplica per dos. Resultat: més productes que poden arribar abans al client.

Aquesta nova tecnologia és la primera vegada que s'implanta a l'Estat i la quarta a Europa després de centres del Regne Unit i Polònia.

Pel director d'operacions d'Amazon al Prat, Víctor Romía, l'avantatge d'aquest nou sistema és que permet tenir els articles més a prop:

"El principal avantatge que ens dona aquest sistema és poder tenir els articles més a prop dels clients i aquí al final és on aconseguim arribar més aviat als clients."

Els robots estan programats perquè facin els trajectes en funció de la bateria que els queda. Quan se'ls acaba, van tots sols cap a la base a carregar-la.

En els darrers mesos la multinacional ha anunciat diverses inversions a Catalunya i es preveu que en els propers tres anys creï gairebé 3.500 llocs de treball.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut