Amazon hauria contractat una agència d'espionatge per vigilar treballadors sindicats
Ho ha destapat una investigació duta a terme pel digital Motherboard
Amazon hauria contractat una agència d'espionatge per vigilar treballadors sindicats

Amazon hauria contractat una agència d'espionatge per vigilar treballadors sindicats

Ho ha destapat una investigació duta a terme pel digital Motherboard

Redacció Actualitzat
TEMA:
Internet
El logo d'Amazon en una de les seus de la companyia (Reuters/Abhishek N. Chinnappa)

El Centre d'Operacions per la Seguretat d'Amazon, la divisió de la companyia encarregada de vetllar per la seguretat dels seus actius, hauria dut a terme tasques de vigilància sobre sindicats i grups ecologistes.

Un reguitzell de documents filtrats als quals ha tingut accés la secció de tecnologia de Vice, Motherboard, assenyalen com un analista d'intel·ligència de l'empresa de Jeff Bezos ha seguit de prop la sindicació dels treballadors d'Amazon a Europa i les activitats d'organitzacions com Greenpeace o Fridays for Future a xarxes socials.

En aquesta documentació, assenyala Motherboard, es fa referència a la contractació per part del gegant del comerç online d'agents de l'agència d'espionatge Pinkerton, coneguda per la seva experiència en obtenir informació sobre sindicats.

Vigilància a sindicalistes i activistes

La investigació apunta a l'existència de correus interns dirigits a les delegacions d'Amazon amb detalls sobre les activitats sindicals als seus centres de treball, hora i lloc de les reunions i el número de persones assistents a les assemblees de treballadors.

Dels informes d'intel·ligència elaborats pel centre que vetlla per la seguretat dels actius de la companyia, es desprèn que Amazon considera Greenpeace o el moviment de vagues estudiantils contra el canvi climàtic promogut per l'activista Greta Thunberg, Fridays for Future, una amenaça per a les seves operacions.

S'explica per l'exigència d'aquests col·lectius de reduir emissions contaminants i la campanya dels ecologistes per denunciar els acords de Bezos amb companyies petroleres.

Una consideració que fan extensible al moviment Armilles Grogues de França, des que avaluaven la possibilitat que alguns dels seus treballadors sindicats podrien involucrar-s'hi.

L'objectiu d'aquests informes era donar a conèixer als directius de la companyia possibles amenaces per a l'activitat empresarial d'Amazon.

ARXIVAT A:
Internet Comerç
Anar al contingut