Amancio Ortega - Zara
Amancio Ortega - Zara
Estats Units

Amancio Ortega compra part de la seu d'Amazon a Seattle

Amazon seguirà a l'edifici en règim de lloguer després de l'operació, de 656 milions d'euros, la segona compra més gran que mai ha fet l'empresari espanyol

RedaccióActualitzat

Amancio Ortega ha comprat una part de la seu central d'Amazon a Seattle, als Estats Units, per uns 740 milions de dòlars (uns 656 milions d'euros). La companyia de comerç electrònic seguirà estant-se en aquest edifici, però en règim de lloguer.

L'operació s'ha realitzat a través de la firma d'inversió de l'empresari gallec, Pontegadea Inmobiliaria, i suposa la seva compra més gran a Nord-amèrica i la segona més gran de la seva història després de la que va fer l'estiu passat a Londres comprant l'edifici Gadelfhi.

En concret, Pontegadea ha adquirit el conegut com a Troy Block, immoble compost per dos edificis units que estava controlat pel fons USAA Real Estate, lligat a l'exèrcit dels Estats Units.
 

Seu central d'Amazon a Seattle, als Estats Units

 

El 2017, aquesta firma d'inversió va facturar 385 milions d'euros, quantitat que suposa un 13,6% més que l'any anterior, si bé el valor del conjunt de la cartera immobiliària d'Ortega és de 8.759 milions d'euros, segons els comptes anuals de 2017.

El 51% dels seus ingressos immobiliaris van provenir de mercats europeus, el 46% d'Amèrica i el 3% d'Àsia.
 

 

Amazon seguirà a l'edifici en concepte de lloguer

 

Tanmateix, i segons el diari "The Seattle Times", aquesta adquisició és una de les operacions immobiliàries més importants mai fetes a la ciutat més poblada de l'estat de Washington. L'última d'aquestes característiques es va realitzar el 2015, quan es va vendre el Columbia Center per 711 milions de dòlars (630 milions d'euros).
 

Aquesta compra engreixarà el valor del patrimoni immobiliari d'Amancio Ortega, fundador i màxim accionista d'Inditex. Aquest any, l'empresari ingressarà 1.626,2 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia, per sobre dels 1.386 milions que va percebre pel mateix concepte el 2018.

 

 

ARXIVAT A:
Mercat immobiliari
Anar al contingut