Madrid

Amancio Ortega cedirà la presidència d'Inditex per obrir una nova etapa a la multinacional tèxtil

El president i fundador d'Inditex, Amancio Ortega, proposarà en la propera junta d'accionistes, que s'ha de celebrar al juliol, el nomenament de Pablo Isla com el seu successor al capdavant de l'empresa. Ortega, que va començar la seva trajectòria dins del sector tèxtil com a "noi dels encàrrecs" d'una camiseria de luxe de la Corunya, 50 anys després posseeix una de les 10 majors fortunes del món, és l'accionista majoritari d'Inditex amb el 59,23% de les accions del grup. La companyia, creada pel propietari de Zara, agrupa un total de vuit cadenes de moda.

Actualitzat
Amancio Ortega ha enviat una carta a tots els treballadors d'Inditex en la qual planteja el nomenament de Pablo Isla, de 46 anys, i explica que, no obstant això, seguirà formant part del Consell d'Administració de l'empresa. A més, Ortega afirma que amb la seva successió s'inicia una nova etapa marcada per "la combinació de joventut i experiència".

L'actual president del grup ha assenyalat que ha proposat Isla, conseller delegat de l'empresa des del 2005, amb la tranquil·litat i la seguretat que "és el millor pel futur de la companyia".

Finalment, Amancio Ortega recorda als empleats que quan Inditex va sortir a borsa l'any 2001 també va dirigir-se als treballadors per comunicar l'inici d'una etapa que assegurava el futur i la continuïtat del grup. Abans del relleu, l'empresari remarca que actualment la companyia té una gran fortalesa i compta amb una organització professional fonamentada sobre una estructura corporativa consolidada.

Anar al contingut