Registre d'una de les entrades a la comarca del Garraf (Mossos d'Esquadra)

Amagaven marihuana entre rajoles per vendre-la al Regne Unit, on és cinc cops més cara

Els 1.267 kg de marihuana intervinguts poden arribar a tenir un valor de 13 milions d'euros al Regne Unit, lluny dels 2,5 milions del mercat espanyol

RedaccióActualitzat

Un gram de marihuana és cinc vegades més car al mercat del Regne Unit que al d'Espanya. Una dada que ha portat uns presumptes membres d'un grup criminal a dedicar-se al tràfic de drogues transnacional. Tenien les naus a Catalunya, però transportaven la droga al Regne Unit, on la podien vendre a un preu més elevat.

Els detinguts, tres homes i una dona i veïns de Vilanova i la Geltrú i Canyelles, adquirien la droga a productors locals i l'amagaven a l'interior de palets de rajoles per transportar-la al Regne Unit.

La investigació va començar l'octubre del 2020, però no va ser fins aquest dimarts 27 de juliol quan els Mossos d'Esquadra van detenir els quatre presumptes membres d'aquest grup criminal dedicat al tràfic de drogues transnacional.

El Servei Duaner de Llemotges (França) va interceptar un camió l'any passat amb 351 kg de marihuana amagada a l'interior de palets de rajoles. Els investigadors, un cop van descartar la implicació del camioner, van poder determinar que el transport s'organitzava des d'una nau industrial ubicada a Sant Sadurní d'Anoia.

 

 

La policia els seguia de prop, així que van decidir desplaçar-se 30 km cap a la costa, on van muntar una nova nau a Sant Pere de Ribes, que van camuflar sota l'aparença d'un taller mecànic.

Des d'allà, van organitzar un altre transport cap al Regne Unit, però va ser interceptat a la localitat de Newry (Irlanda del Nord). A l'interior del camió es van trobar 916 kg de marihuana, que també estaven amagats a l'interior de palets de rajoles.

 

Diferències entre els mercats

Aquests 1.267 kg intervinguts en les dues operacions tenen un valor negre al mercat espanyol de 2,5 milions d'euros, lluny dels 13 milions d'euros que es poden arribar a aconseguir al mercat britànic.

Aquest nou cop policial va fer que el grup investigat es volgués traslladar a una altra nau industrial, aquest cop a Alacant, des d'on gestionarien tots els transports cap al Regne Unit.

 

No es descarten noves detencions

Finalment, aquest dimarts 27 de juliol es van detenir els investigats i es van fer cinc entrades i registres a la comarca del Garraf i una a Alacant.

Dos dels quatre detinguts ja han ingressat a la presó després de passar a disposició judicial. Els Mossos d'Esquadra no descarten més detencions.

 

ARXIVAT A:
DroguesMarihuanaMossos d'Esquadra
Anar al contingut