Madrid / El Prat de Llobregat

Álvarez insinua que l'AVE arribarà al febrer

A mesura que passen els dies agafa més força la idea que l'AVE arribi a Barcelona al febrer. La mateixa ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ho ha insinuat aquest dimarts a la tarda a Madrid. No ha fixat cap data concreta, però sí que ha parlat de dos mesos de retard, cosa que situa l'arribada del tren d'alta velocitat cap al 20 de febrer, tal com ja havia avançat Catalunya Ràdio dilluns. Això vol dir a l'horitzó de les vigílies de la campanya electoral. Mentrestant, els veïns del Prat de Llobregat que tenen esquerdes a casa seva fruit de les obres de l'AVE estan indignats perquè l'Adif només repararà un terç dels habitatges danyats.

Actualitzat
La ministra de Foment s'ha tornat a negar a posar data a l'arribada de l'AVE "fins que l'empresa entregui l'obra acabada". Magdalena Álvarez ha explicat que fuig "de l'aigua com gat escaldat", tot i que ha afegit que estan "estudiant dates" que no farà públiques "per no traslladar una frustració als ciutadans que faran ús de l'AVE i que l'estan esperant amb moltes ganes".

A la zona d'obres, mentrestant, són diversos els veïns de Bellvitge que consideren que les obres no estan avançant gaire. Els responsables de la construcció, en canvi, es defensen dient que la part més complexa ja està acabada. Segons han explicat a TV3, falta per acabar la plataforma i posar un tram de dos quilòmetres de via. Al final de l'obra es tancaran els pous oberts en el tram de Bellvitge a Sants per on ara entra i surt el material necessari. Després s'instal·larà la catenària, els sistemes de senyalització i comunicació i es podrà iniciar el període de proves.

I una mica més enllà, al Prat de Llobregat, els veïns del nucli antic estan indignats amb l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries, l'Adif, que només repararà un terç dels edificis danyats per les obres de l'AVE. Els veïns reclamen a l'Adif que compleixi el compromís de restaurar tots els immobles on han sortit esquerdes arran de les obres. L'Adif només finançarà la reparació de 40 immobles dels 131 que presenten un barem igual o superior al 0,5. L'ens gestor es defensa dient que la decisió és fruit d'un acord de l'última comissió de seguiment de les obres, on també estan representats els veïns i l'Ajuntament del Prat.


 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut