Cayetana Álvarez de Toledo carrega amb contundència contra el procés sobiranista
Cayetana Álvarez de Toledo carrega amb contundència contra el procés sobiranista

Álvarez de Toledo sobre el procés: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs"

Segons la cap de llista del PP per Barcelona, és un "cop molt perillós que es fa sota una suposada manta de pacifisme per intentar carregar-se un sistema constitucional"

RedaccióActualitzat

Des de divendres, Cayetana Álvarez de Toledo és la cap de llista per Barcelona del Partit Popular a les eleccions generals del 28 d'abril. En aquests pocs dies ha fet declaracions envoltades per la polèmica. Després de dir que no saber català dona més sentit a la seva candidatura, ara ha assegurat que l'independentisme és el més greu que ha passat a Espanya en els últims 40 anys.

En una entrevista a TVE, la candidata popular ha afirmat que el procés sobiranista a Catalunya supera en gravetat l'intent de cop d'estat del 23F:

Cayetana Álvarez de Toledo: "Això és el més greu que ha passat des de l'any 78"

Periodista: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs a València?"

Cayetana Álvarez de Toledo: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs (···) Aquest és un cop molt perillós perquè és el que podrien dir ara cops postmoderns, que signifiquen mobilització de la societat (····) Es fa sota una suposada manta de pacifisme per intentar carregar-se un sistema constitucional. Aquest és un repte enormement difícil d'afrontar en democràcies modernes. Si un senyor entra disparant trets, és més fàcil de neutralitzar que quan surten moltes persones en una suposada legítima votació dient: 'democràcia és votar, per què no?'. S'ha de combatre d'una altra manera"

 

El nou PP: Cayetana Álvarez de Toledo al costat de Pablo Casado i Teodoro García Egea (ACN)

La cap de llista per Barcelona del PP s'ha mostrat partidària d'unir forces amb Ciutadans abans de les eleccions generals, encara que no ha especificat de quina manera es podria fer aquesta unió. Ha subratllat que les dues formacions haurien d'anar juntes per fer un "front comú davant el desafiament constitucional a Espanya."

Cayetana Álvarez de Toledo ha defensat el seu dret a presentar-se per Barcelona, encara que no parli català, davant la "profunda xenofòbia" dels independentistes, ha dit, i el seu "projecte d'estrangeria" de convertir els no nacionalistes en estrangers.

Casado i els "vuit cognoms catalans"

En aquest sentit, Pablo Casaso ha remarcat aquest dimarts a València que el seu partit no demana "a ningú la seva partida de naixement" per ser candidat el 28A.

Casado ha recordat que quan la socialista Meritxell Batet va ser número dos per Madrid a la llista del Congrés "ningú li va preguntar els seus cognoms madrilenys". "En canvi, ara sembla que Cayetana Álvarez de Toledo hagi de tenir vuit cognoms catalans per representar Catalunya", ha dit el president del PP.

 

Pablo Casado amb falleres, aquest dimarts a València (EFE)

El líder del PP ha negat que la designació d'Álvarez de Toledo i les seves declaracions hagin provocat malestar en el PP català: "Som tots espanyols i representem tots els espanyols a les Corts Generals."

En tot cas, a l'eurodiputat popular Santiago Fisas no li va fer gens de gràcia que Cayetana Álvarez de Toledo digués que no li calia parlar català.


Aquest dimarts, el candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha acusat de "deslleialtat" Santiago Fisas. Bou ha destacat que l'espanyol és l'idioma que parla "més del 60%" de la població de Barcelona. Al mateix temps, però, ha dit que es tracta de "dos idiomes que han de ser escoltats perquè formen part de l'imaginari intel·lectual i cultural dels catalans".

Ábalos: "Tot un elogi a la ignorància"

Des de fora del PP, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos, considera "un elogi a la ignorància" el fet que Álvarez de Toledo "s'enorgulleixi" de no parlar català. En una visita també a València, Ábalos s'ha referit amb aquestes paraules a l'actitud de la candidata popular:

"És increïble que la cap de llista per Barcelona al Congrés no només no conegui el català sinó que digui amb orgull que el desconeix. És tot un elogi a la ignorància (···) [Si algú a València] menyspreés el valencià i digués que no vol parlar-lo, quedaria automàticament invalidat [com a candidat]"


L'exregidor de Mataró Joan López Alegre, número dos del PP

Cayetana Álvarez de Toledo tindrà com a número dos de la seva candidatura Joan López Alegre, exregidor del PP a l'Ajuntament de Mataró. També va ser diputat en el Parlament entre el 2004 i el 2006.

Els últims anys, López Alegre ha participat en nombroses tertúlies en mitjans de comunicació i en espais de debat polític, on ha mantingut una posició molt crítica en relació amb el "procés".

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoEleccions 28AProcés catalàGovern empresonatJudici procés
Anar al contingut