La candidata del Partit Popular a "El matí de Catalunya Ràdio"

Álvarez de Toledo en 10 frases: "La meva idea de Catalunya va més enllà del 155"

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la cap de llista del PP per Barcelona ha dit que està en contra que Oriol Junqueras faci "un míting" a la presó

RedaccióActualitzat

La periodista i historiadora Cayetana Álvarez de Toledo encapçala la llista del PP per Barcelona a les eleccions generals del 28 d'abril. Álvarez de Toledo, nascuda a Madrid, és portaveu de la plataforma ciutadana Libres e Iguales i directora de l'Àrea Internacional de la Fundació FAES.

Diputada al Congrés en dues legislatures, la candidata popular ha dit que la seva idea de Catalunya "va més enllà" de l'aplicació o no del 155, i afecta qüestions "morals i socials" des del punt de vista del constitucionalisme.

En aquesta entrevista de la campanya electoral a "El matí de Catalunya Ràdio", Álvarez de Toledo s'ha mostrat contrària a la decisió de la Junta Electoral Central d'autoritzar que Oriol Junqueras pugui fer "un míting" des de la presó de Soto del Real aquest divendres.

No als debats a la presó

"Jo no crec que una persona que hagi estat processada, que estigui sent processada per un cop a la democràcia, hagi de participar en el joc democràtic. Per això rebutjo la decisió de la Junta Electoral Central que es puguin celebrar debats, mítings del senyor Junqueras a la presó. No em sembla raonable perquè crec que el senyor Junqueras no hauria de ser candidat a les eleccions democràtiques."


Rescat democràtic a Catalunya

"Fa falta una espècie de recuperació o de rescat democràtic. Consisteix a recuperar a Catalunya espais per a la pluralitat, per al debat, per a la democràcia. Perquè totes aquestes persones que no són nacionalistes, que són constitucionalistes, que no s'han sentit representats en les seves institucions, que s'han sentit fins i tot humiliats i agredits moltes vegades, tinguin veu, tinguin poder, tinguin força, tinguin visibilitat. Que tinguin la mateixa sensació de drets i de capacitat i potencial d'expressió a la comunitat que els altres."


Educació

"Hi ha visions esbiaixades, obertament esbiaixades, amb forats en un cantó o excessos en l'altre que, pel bé dels alumnes del seu coneixement fàctic de la història, no haurien de passar. La inspecció educativa no és un mètode que significa ni una aplicació del 155, ni res. Simplement enfortir la inspecció per assegurar-nos que els textos, que el que s'està educant als col·legis als nens no formi part d'un projecte d'adoctrinament."


Aplicació del 155

"És un article molt ambigu (···) Si s'hagués d'aplicar, s'aplica ja. Però la meva idea sobre Catalunya va més al que és profund i va més enllà. Hem de fer un projecte d'empoderament del constitucionalista i del constitucionalisme. Ha de ser en termes morals i socials en l'ampli sentit, des del punt de vista de ser rendible com a constitucionalista. No pot ser que només ser nacionalista sigui una manera d'estar, de viure, de prosperar i de ser considerat algú en el món català.


Sistema de finançament

"Soc partidària que el sistema de finançament es faci 'per capita'. Això és el més raonable. No fem una lluita entre territoris, uns contra uns altres, que van generant greuges, que 'si aquests ens roben...'. Aquest és el discurs nacionalista, fonamentat en aquesta falsedat. Jo crec que la gent hauria de pagar per les seves rendes. És a dir, es paguen les rendes en funció del que té i després es distribueix 'per capita'."


Contra el nacionalisme

"El nacionalisme és, per definició, acaparador i invasiu. És una barreja de sentiments i de projecte de construcció d'alguna cosa. És una reacció en moviment més que un moviment reactiu. Té aquesta tendència d'anar acaparant espais de la vida pública, silenciant i arraconant, col·locant sota una crosta institucional, mediàtica, educativa, a qui pensa de manera diferent."


Govern i economia

"Estem en un context internacional inquietant de desacceleració i tenim un govern que fa campanya electoral des del minut 1, que és el govern de Sánchez, i que ha decidit fer una espècie de traca final a les eleccions amb els seus decrets socials dels divendres de gastar diners, gastar diners, gastar diners... I a mi, francament, em preocupa cap on va això. Tinc l'esperança i tinc la convicció que aquestes eleccions no donaran com a resultat un govern del PSOE amb Podem, però si es donés, em preocuparia molt per l'economia espanyola i per la feina dels espanyols."


Violència de gènere

"Dir que tot el que no sigui un sí exprés [davant d'un delicte sexual] és un no, jo això ho discuteixo. Ells [PSOE] diuen que un silenci és també un no. I jo no crec que un silenci sigui necessàriament un no en les relacions entre homes i dones."


Impostos

"Vull abaixar pràcticament tots els impostos. Abaixarem l'IRPF per sota del 40%, abaixarem societats per sota del 20% i suprimirem patrimoni, successions i donacions. Hem fet un càlcul i són uns 16 mil milions d'euros els que es tornen a les butxaques dels ciutadans. Aquesta fórmula d'abaixar impostos és la manera que les empreses, les famílies, les persones, els individus, tinguin més diners, i perquè després es pugui invertir."


Pensions

"No fer demagògia, protegir els pensionistes. S'ha de tranquil·litzar els pensionistes i no s'han de difondre rumors. A la gent que ha treballat moltíssims anys, que ja mereix descansar, els hem de transmetre serenitat i que sàpiguen que ens ocuparem d'ells."

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28ACayetana Álvarez de ToledoPP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut