Álvarez de Toledo s'ofereix a anar de 2 d'Arrimadas si Cs es presenta amb el PP
La portaveu popular estaria disposada a cedir el seu lloc a Arrimadas (CCMA)

Álvarez de Toledo, disposada a ser número 2 d'Arrimadas en una llista conjunta el 10N

Des de Ciutadans, Lorena Roldán li respon que només sumarien com a Andalusia, després de les eleccions, perquè no volen "sumar imputats"

RedaccióActualitzat

La precampanya pel 10N ja ha començat i ja hi ha moviments per configurar les llistes electorals, tant entre els partits d'esquerra com en els de dreta.

Des del PP, Pablo Casado continua pressionant Ciutadans i Vox per aglutinar el vot de la dreta. I torna a posar sobre la taula el projecte d'España Suma, que agruparia PP i Cs, com ja es va fer a Navarra en les últimes eleccions.

I en aquest marc, avui la portaveu popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha ofert el seu lloc com a número u per Barcelona a Inés Arimadas si hi hagués una hipotètica coalició amb Ciutadans. 

"Jo vull ser candidata per Barcelona, però per suposat que estaria disposada que fos Inés Arrimadas qui liderés aquesta candidatura en cas que España Suma tirés endavant."


La resposta de Ciutadans, en paraules de Lorena Roldán, ha estat un no rotund a les llistes conjuntes:

"Nosaltres, sumar sí, ja ho hem demostrat, però amb la fórmula d'Andalusia, no amb la fórmula Gürtel. Nosaltres volem sumar diputats, no volem sumar imputats."

 

Lorena Roldán ha dit un no rotund a la proposta del PP (CCMA)
 

A Andalusia, els dos partits van pactar un govern després de les eleccions, amb el suport de Vox, que va permetre acabar amb dècades de govern socialista.
 

Arrimadas, al Congrés el 28A

Arrimadas va fer el salt al Congrés dels Diputats de la mà d'Albert Rivera (EFE)

Ciutadans va guanyar les eleccions a Catalunya el 21 de desembre del 2017, amb Inés Arrimadas al capdavant. No va aconseguir prou suports per ser investida i va exercir de cap de l'oposició al govern Torra fins que va fer el salt a la política espanyola per presentar-se a les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d'abril, com a número dos d'Albert Rivera.

ARXIVAT A:
EleccionsPPCsInés ArrimadasCayetana Álvarez de ToledoEleccions generals 2019-10N
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut