Madrid

Álvarez al PP: "Espero que els Reis Mags els portin serenitat i coherència"

Magdalena Álvarez ha tornat a treure pit davant la seva gestió al capdavant del Ministeri de Foment. Ho ha fet aquest dimecres al Senat, cambra que aprovava, 24 hores abans, la seva reprovació amb els vots del PP. Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa es van abstenir, per no alinear-se amb els senadors populars. Tot això, el mateix dia que la titular de Foment ha visitat Catalunya per inaugurar el desdoblament d'un tram de vuit quilòmetres de l'antiga nacional 2, entre Caldes de Malavella, el sud de Girona, i Fornells de la Selva. A l'acte, no hi assistit cap conseller de la Generalitat.

Actualitzat
Aquest viatge té lloc després que Álvarez no va venir a inaugurar el nou túnel de Vielha i l'endemà de convertir-se en la primera ministra de la democràcia en ser reprovada al Senat, per la seva mala gestió de la crisi de Rodalies a Catalunya. Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa es van abstenir, per no alinear-se amb els senadors populars. Sí que van votar, però, a favor de la reprovació d'Álvarez, quan la votació va ser al Congrés, on no va prosperar.

La ministra de Foment ha intervingut aquest dimecres al matí a la cambra que ahir li donava l'esquena. En resposta a les crítiques dels senadors populars, Álvarez considera que hi ha certa obsessió cap a la seva persona. "Tornen i tornen i tornen al mateix. Anava a dir a beure però no és el cas", en referència a la nadala.

Magdalena Álvarez ha desitjat un Bon Nadal als senadors populars. "Em permetran que els hi desitgi molta felicitat. Si tenen la meitat de la que jo tinc, doncs ja en tindran prou. Espero que els Reis Mags els portin serenitat i coherència i, sinó, ja els n'hi portaran els votants el mes de març", ha dit la ministra provocant rialles.

La situació de les infraestructures a Catalunya ha estat un dels temes principals de la sessió. El senador convergent, Pere Macias, ha acusat el govern de tenir "presses electoralistes" per portar l'alta velocitat a Barcelona. Magdalena Álvarez ha respost que el TGV arribarà a Sants amb "totes les garanties" i ha reiterat que el Ministeri "treballa per solucionar tots els problemes" actuals.

La ministra a Girona
Després de la sessió, també aquest dimecres, Magdalena Álvarez ha inaugurat els vuit quilòmetres de desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i l'àrea urbana de Girona, que gairebé quatre anys després, s'obrirà al trànsit. La ministra ha tingut una acollida freda. No hi ha assistit cap conseller del govern de la Generalitat i només alguns alcaldes de la zona.

Les obres corresponen a vuit quilòmetres dels més de noranta que s'han de desdoblar i s'han fet en el doble del temps que estava previst. Per poder obrir el tram al trànsit aquests últims dies, s'ha treballat a corre-cuita i fins ahir s'ha estat asfaltant alguns trams i retirant guarda-rails.

Aquesta ampliació inclou el nus de comunicacions que porta a l'aeroport, l'eix transversal i l'autopista AP-7, un punt on s'ha estat treballant fins a última hora, i que ha provocat força queixes dels usuaris.
Anar al contingut