Alumnes sense connexió reben ordinadors 10 dies després de la represa del curs

En una primera fase se'n fan arribar més de 20.000, insuficients per cobrir els 52.000 alumnes de la bretxa digital

Àgata Fàbregas GomisActualitzat

Un mes i mig després del tancament de les escoles i quan ja fa gairebé dues setmanes que ha començat el trimestre virtual, Educació ha començat a repartir finalment ordinadors i tauletes als alumnes que no en tenen perquè puguin seguir el curs des de casa.

Se'n repartiran més de 20.000, però no n'hi haurà prou per a tots els nens que en necessiten -hi ha 52.000 alumnes sense connexió a casa- i ja es busquen solucions per a una segona fase.

Santi Pubill, director de l'institut Josep Lladonosa de Lleida, destaca la necessitat dels estudiants: 

"Hi ha alumnes que no tenen cap tipus de material i a dia d'avui estan treballant, fins i tot, amb telèfons mòbils amb la connexió de la família, que no seria la idea."

A l'institut han configurat 53 ordinadors. Són part dels 100.000 dispositius que s'han quedat als centres, ara sense alumnes.

A l'institut Antoni Pous de Manlleu han repartit ordinadors a 16 famílies

 

De moment, Educació està dotant de connectivitat 22.000 portàtils o tauletes, als quals s'han de sumar els dispositius que, des de fa setmanes, entitats i ajuntaments estan fent arribar als estudiants. Ho explica Lluís Monteis, director institut Antoni Pous i Argila de Manlleu, explica que han sumar esforços: 

"Els hem repartit a 16 famílies i ens en quedaran no sabem si 5 o 10, i ho intentarem resoldre conjuntament amb l'Ajuntament de Manlleu."

 

A les escoles de primària, com la Rubén Darío de Barcelona, també s'han emportat dispositius. 

En aquesta escola han prioritzat que arribin als alumnes de cinquè i sisè de primària, que estan a punt de fer un canvi d'etapa i passar a l'institut. També a les famílies amb diversos germans al centre. La secretària de l'escola, Mònica Barahona, comenta que és del tot insuficient:

"10 dispositius. La gran majoria no tenen connexió. Crec que un 80 per cent no tenen ni aparells informàtics ni connexió a casa."

 

Maria Verónica Mikue rep una de les tauletes que ha comprat el Consorci d'Educació de Barcelona

 

És material que es presta als alumnes fins que es reprenguin les classes presencials. A Barcelona, però, el Consorci d'Educació ha comprat 3.000 tauletes que els estudiants es podran quedar fins que acabin l'educació obligatòria.

Entre les prioritats, també fer-les arribar als alumnes de segon de batxillerat, que ja les recollien aquest dijous. Molts, al juliol, hauran de fer la selectivitat.

És el cas d'Arielys Pérez, alumna segon de batxillerat, que té clar com l'aprofitarà:

"Videotrucades amb els professors. O exercicis de les PAU i els exàmens anteriors, que ens ajuden molt per poder anar avançant i, sobretot, pel temari." 

 També ha recollit el dispositiu Maria Verónica Mikue, alumna de primer de batxillerat, que admet que li facilitarà seguir el curs. 

"A l'institut envien deures cada dia i, com que no tinc wifi a casa, ho tenia difícil per fer-ho o molts cops els envio molt tard." 

Ordinadors i tauletes han començat a arribar a les cases 10 dies després de l'arrencada del tercer trimestre a distància. 

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut