Terrassa

Alumnes d'una escola de Terrassa impulsen una llei d'etiquetatge ètic al Parlament

Un grup d'alumnes de 3r d'ESO ha presentat una Iniciativa Legislativa Popular per un etiquetatge més ètic i disposen de 4 mesos per aconseguir 50.000 signatures

Actualitzat

Fins a quin punt sabem d'on venen i com s'han fet els productes que comprem? Sabem si han estat produïts èticament? Aquestes preguntes se les van fer alumnes d'una escola de Terrassa i han aconseguit que el Parlament accepti a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular per un etiquetatge més ètic. Ara, necessiten recollir 50.000 signatures perquè es pugui debatre i aprovar.

 

 

Un grup d'alumnes de 3r d'ESO de l'escola Vedruna Vall de Terrassa van presentar una proposició de Llei de l'Etiquetatge i la Traçabilitat dels Béns de Consum amb la col·laboració de la tecnologia de l'empresa sabadellenca Twenty Corner SL, que permet l'obtenció de la informació de l'origen dels productes de forma verídica i contrastada.

Etiquetes de color i una app

La iniciativa pretén aconseguir un sistema d'etiquetatge dels béns de consum més responsable i ètic amb el seu origen. D'aquí en sortirà una etiqueta de color daurat, verd, groc o vermell, segons si el producte s'ha fet de manera més o menys ètica.

Gràcies a una aplicació mòbil es podrà accedir a tota la informació. Algunes empreses ja ho estan començant a fer voluntàriament.

 

 

Alguns dels alumnes com en Roger expliquen la seva proposta, que servirà perquè les empreses responguin un formulari per saber "si hi hagi treball infantil, esclavitud i per la transparència de les empreses".

En Xavi creu que els botiguers "haurien de ser conscients del que venen":

"No pots vendre una cosa que saps que està feta per nens o amb maltractament d'animals"

La Rita diu que així obligaran les empreses a ser ètiques i que el client sàpiga què està comprant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut