Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Terrassa

Alumnes d'una escola de Terrassa impulsen una llei d'etiquetatge ètic al Parlament

Un grup d'alumnes de 3r d'ESO ha presentat una Iniciativa Legislativa Popular per un etiquetatge més ètic i disposen de 4 mesos per aconseguir 50.000 signatures

Actualitzat

Fins a quin punt sabem d'on venen i com s'han fet els productes que comprem? Sabem si han estat produïts èticament? Aquestes preguntes se les van fer alumnes d'una escola de Terrassa i han aconseguit que el Parlament accepti a tràmit una Iniciativa Legislativa Popular per un etiquetatge més ètic. Ara, necessiten recollir 50.000 signatures perquè es pugui debatre i aprovar.

 

 

Un grup d'alumnes de 3r d'ESO de l'escola Vedruna Vall de Terrassa van presentar una proposició de Llei de l'Etiquetatge i la Traçabilitat dels Béns de Consum amb la col·laboració de la tecnologia de l'empresa sabadellenca Twenty Corner SL, que permet l'obtenció de la informació de l'origen dels productes de forma verídica i contrastada.

Etiquetes de color i una app

La iniciativa pretén aconseguir un sistema d'etiquetatge dels béns de consum més responsable i ètic amb el seu origen. D'aquí en sortirà una etiqueta de color daurat, verd, groc o vermell, segons si el producte s'ha fet de manera més o menys ètica.

Gràcies a una aplicació mòbil es podrà accedir a tota la informació. Algunes empreses ja ho estan començant a fer voluntàriament.

 

 

Alguns dels alumnes com en Roger expliquen la seva proposta, que servirà perquè les empreses responguin un formulari per saber "si hi hagi treball infantil, esclavitud i per la transparència de les empreses".

En Xavi creu que els botiguers "haurien de ser conscients del que venen":

"No pots vendre una cosa que saps que està feta per nens o amb maltractament d'animals"

La Rita diu que així obligaran les empreses a ser ètiques i que el client sàpiga què està comprant.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut