Barcelona

Alumnes dels Maristes fan una cadena humana en suport a les víctimes i al professorat

Una cadena humana defensa els valors del col·legi, mentre l'AMPA, el claustre i la direcció es declaren "consternats" pels abusos

RedaccióActualitzat

Un centenar d'alumnes, exalumnes i famílies del Col·legi Maristes de Sants-les Corts s'han concentrat a les portes de l'escola per donar suport al professorat i als valors de l'escola després del degoteig de denúncies d'abusos sexuals. Pares i estudiants han format una cadena humana i han remarcat que els valors que transmeten els Maristes són bons.

Un dels assistents, Vicenç Molés, ha afirmat que l'afer dels abusos "s'està magnificant". "És evident que la justícia ho ha de solucionar i esbrinar tot, però a l'escola se li està fent molt de mal, són molts els alumnes que hi ha i que hi han passat i no es mereixen el que està passant", ha afegit.

Un altre manifestant s'ha mostrat satisfet per la informació que, des que es va destapar el primer cas contra l'exprofessor de gimnàstica, els ha fet arribar la direcció.

Missatges de l'AMPA i dels professors

El claustre de professors i l'AMPA dels Maristes de Sants-les Corts han publicat un comunicat conjunt en què es declaren "consternats" per aquests fets "execrables". A més de manifestar el suport als alumnes i les famílies afectats, afirmen que mai van sospitar res:

"Mai hem tingut coneixement, ni tan sols sospites, d'aquestes situacions. Molts dels nostres fills són o han estat alumnes del centre."

També asseguren que mai han "realitzat cap acció d'ocultació", ni els han fet arribar "cap mena d'informació o queixa sobre aquests fets o altres". La direcció de l'escola remarca el "compromís absolut amb la protecció dels menors" del centre. L'AMPA i la direcció han acordat que els delegats de classe es reuniran amb el director per estar informats de totes les novetats.

El col·legi explica el protocol contra els abusos

Els Maristes també han resumit al seu web el protocol intern del centre per prevenir i actuar contra els abusos. Hi expliquen que tenen un protocol propi des del 2013 i que, des d'aleshores, s'han format més d'un centenar de directius, caps d'estudis i càrrecs. "Encara falta per formar el professorat, les famílies i els alumnes", afegeixen. La previsió és que el setembre que ve acabi aquesta formació. 

El tríptic informatiu del protocol porta per títol "Trenca el silenci" i mostra el "rebuig frontal a qualsevol tipus d'abús o de maltractament dels infants i joves, en totes les seves variants". També diu que "si es produís qualsevol disfunció greu o manca de respecte, es promourà la transparència enfront de l'encobriment i la justícia enfront de l'atenció als criteris particulars o de sector".

El full informatiu s'acompanya de frases com "No em toquis", "Respecta el meu cos" o "Sóc aquí per ajudar-te". 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut