Barcelona - San Francisco

Alumnes de la Pompeu Fabra guanyen el premi més preuat dels videojocs

Uns estudiants de la Universitat Pompeu Fabra han guanyat el que es considera el premi més prestigiós del món dels videojocs, que es concedeix a San Francisco, als Estats Units. Els van escollir entre més de 125 candidats de 20 països. No és segur que s'acabi comercialitzant, però, de moment, es pot descarregar d'internet.

Actualitzat
Un valent explorador espacial recorre l'univers saltant de planeta en planeta fent ús dels recursos més insospitats. Es diu "Galaxy Scraper" i l'han dissenyat, com a projecte final, cinc estudiants del Màster de Creació de Videojocs de la Universitat Pompeu Fabra.

Ho deuen haver fet molt bé perquè van guanyar el concurs de l'últim Art Futura en la seva modalitat i, ara, els han donat el Premi del Festival de Videojocs Independent de San Francisco, considerat l'Oscar dels videocreadors.

Fa sis anys que la UPF imparteix aquest màster, que va ser pioner a tot Europa. Cada curs s'hi matriculen uns 25 alumnes, un terç dels quals són estrangers, i, en acabar, la majoria troben feina. A Catalunya, el sector de la indústria del videojoc és encara petit, però està en plena expansió.

De moment, però, d'aquests cinc joves només dos es poden guanyar la vida dissenyant videojocs. Un a Catalunya i l'altre a Anglaterra.
Anar al contingut