Alumnes de 10: superar la selectivitat tot i no tenir-ho fàcil a casa

El Dani, la Laia i l'Álvaro no es coneixen, però tenen molt en comú: les seves són tres històries de constància, resiliència i acompanyament

Actualitzat

El Dani, la Laia i l'Álvaro són tres estudiants de batxillerat que han superat l'etapa i la selectivitat amb èxit tot i no tenir-ho fàcil. No han tret un 10, però com si el tinguessin.

El Daniel Mejías Calle viu a Montcada i Reixac i ha estudiat ESO i batxillerat a l'Institut La Ribera. El segon de batxillerat ha estat per ell "molt més dur del que mai m'hauria pogut imaginar".

La seva mare va superar una malaltia a finals d'any, i el seu pare va recaure després de superar un càncer i aquesta vegada no se'n va sortir. Malgrat tot, no ha tirat la tovallola. Ho ha pogut fer, assegura, amb el suport de família, amics i el seus dos referents: l'Aniol i l'Isra, els dos professors d'història que li han encomanat la passió per aquesta matèria. El seu somni és tornar al centre com a docent.

La Laia Cunill Morral és de Terrassa. Ha fet ESO i batxillerat a l'Institut Montserrat Roig. Van ser les amigues les que la van empènyer a demanar ajuda a primer de batxillerat.

"Vaig acudir a l'orientadora de l'escola. Ella de seguida em va ajudar. I ja quan vaig parlar amb la psicòloga i em va donar el diagnòstic, em va dir: 'tens un TCA, un trastorn de la conducta alimentària.' Aleshores és quan ja te n'adones i dius: 'Ostres, potser sí que era això.'" 

El centre la va ajudar a canviar de batxillerat perquè no abandonés: "En molts moments de primer deia: 'I si deixo aquí el batxillerat? Em val la pena seguir amb tot això?'" Ara tanca una etapa dura amb èxit, tant acadèmic com de salut.

L'Álvaro Sancho Ruiz s'ha trobat al capdavant de la família. El seu pare té ELA, i a la seva mare li van diagnosticar un càncer que va ser operat amb èxit. Sempre ha tingut clar quina és la seva prioritat:

"T'has de centrar en la teva família. També tinc un germà petit a tercer d'ESO, però és bastant espavilat i ho va portar bastant bé, i això també em va ajudar a poder centrar-me en el meu pare i en la meva mare."

Assegura que en cap moment s'ha proposat deixar els estudis: "Els professors m'han fet molt costat, m'han guiat, m'han ajudat, i gràcies a ells també soc on soc."

Ens expliquen les seves històries conscients que són molts més els estudiants que, com ells, no ho han tingut fàcil.

ARXIVAT A:
Educació Selectivitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut