Girona

Alumnes d'alguns centres de les comarques gironines no han pogut començar les classes

L'inici de curs a les comarques gironines s'ha produït amb normalitat, tot i alguns casos en què els alumnes d'alguns centres no han començat les classes tal com estava previst. És el cas de l'institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, on els alumnes no aniran a classe fins al dia 15, després que l'assemblea de pares i mares ho ha decidit com a mesura de protesta davant la negativa del Departament d'Educació de prorrogar l'horari intensiu del centre.

Actualitzat
Tot i que l'AMPA valorava positivament que amb aquest horari els nens passaven menys hores fora de casa i milloraven els seus resultats acadèmics, Educació ha considerat que l'horari intensiu no es pot consolidar de manera definitiva.

En un cas similar s'han trobat els alumnes del CEIP Sant Jordi de Bonmatí, a la capital gironina, els quals tampoc han anat a l'escola. L'AMPA de l'escola considera que el centre s'ha quedat vell i sobreocupat, amb problemes d'esquerdes i aluminosi. Per aquest motiu, els pares han descartat portar als seus fills al centre fins que no tinguin un compromís en ferm de l'inici de les obres d'una nova escola.

També hi ha hagut protestes a l'IES Ridaura de Girona, on els pares i mares han reclamat la construcció d'un nou centre que fa deu anys que esperen. Tot i que estava previst que les obres comencessin el 25 d'abril, no s'han iniciat i s'han posposat fins a l'octubre. L'AMPA han reclamat més inversions per al centre, que actualment dobla la seva capacitat d'alumnes.

En últim lloc, els alumnes de l'institut Narcís Xifra de Girona han començat tard les classes, perquè s'ha tallat el subministrament de llum en unes obres properes al centre. El director de l'escola ha lamentat que no s'hagi avisat de l'aturada del servei, que ha propiciat que 1.500 alumnes no es poguessin incorporar a les classes amb normalitat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut